Tinerii cu vârsta de pâna la 30 de ani, precum si cei din segmentul 30-40 de ani incep sa economiseasca din ce in ce mai mult.

Proportia lor in totalul deponentilor este de 20%. Conform unui studiu BCR, din punct de vedere al comportamentului de economisire, in prezent clientii tineri prefera sa economiseasca in lei spre deosebire de sfârsitul anului 2012, cand economiseau in egala masura in euro si lei.

Din punct de vedere geografic al clientilor cu vârsta pâna in 40 de ani cu depozite, din top 5 judete, 3 sunt din Moldova (Suceava, Neamt si Bacau) la care se adauga Bucuresti si Prahova, insa in judetele Arges, Alba si Brasov se inregistreaza cele mai importante cresteri in ultimul an din punct de vedere al volumelor atrase de la clientii cu vârsta de pâna la 40 de ani.

Spre deosebire de sfârsitul anului 2012, când valoarea depozitelor detinute de barbati reprezenta 59% din valoarea totala a depozitelor detinute de clientii BCR cu vârste de pâna in 40 ani, in prezent femeile au recuperat decalajul si au ajuns sa economiseasca in egala masura cu barbatii.

In ceea ce priveste perioada de economisire, in rândul clientilor BCR cu vârste de pâna in 40 de ani, se observa o crestere a perioadei de economisire de la termen de o luna la termen de 3 luni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ