In perioada iunie – august 2013, UNICEF deruleaza campania “Priveste intâi copilul!”, dedicata copiilor cu handicap din România. “Priveste-ma! Sunt un copil, nu o dizabilitate!” ne invita UNICEF, in numele lor, aratând ca acesti copii “au fost prea des ignorati de politici, statistici si in societate, ceea ce accentueaza excluderea si adânceste inechitatea. Acesti copii au adesea acces mai restrâns la serviciile de sanatate si educatie si risca mai mult sa fie victime ale neglijentei si abuzurilor.” Campania va aduce in atentia publica problemele de discriminare, precum si limitarile pe care le suporta copiii cu dizabilitati. Primele saptamâni sunt destinate informarii opiniei publice asupra situatiei existente si a solutiilor propuse de UNICEF, apoi va urma o campanie de strângere de fonduri. Banii vor fi utilizati pentru interventii legate de imbunatatirea serviciilor in cele peste 200 de comunitati din România in care organizatia este prezenta cu programe sociale si educationale. In judetul Bacau, UNICEF a derulat mai multe proiecte, ultimul fiind “Niciun copil invizibil”, care a vizat opt comune.

Conform datelor UNICEF, in România exista 73.000 de copii cu dizabilitati, dintre care 62.500 traiesc in familie. In judetul Bacau sunt 1.718 de copii cu handicap neinstitutionalizati si 404 institutionalizati. Din cei 2.122 de minori cu certificat, 1.188 au handicap grav, 437 handicap accentuat, 487 – mediu si 10 copii – handicap usor.

PUBLICITATE


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ