-declara antrenorul Stiintei, Florin Grapa dupa victoria cu 3-2 obtinuta la Lugoj, in prima etapa de campionat

Primul meci, prima victorie pentru voleibalistele Stiintei Bacau. O victorie de doua puncte, obtinuta sâmbata, la Lugoj, in runda de debut a Diviziei A1. Desi au condus cu 1-0 si 2-1 la seturi (actul al treilea consemnând un categoric 25-8), bacauancele nu au reusit sa-si adjudece toate cele trei puncte, impunându-se in tie-break. “E o victorie importanta, chiar daca ea nu ne-a adus trei puncte”, a declarat antrenorul Stiintei, Florin Grapa, care este convins ca echipa sa va inregistra un parcurs in-crescendo.

-Domnule Grapa, prima etapa a Diviziei A1 a inregistrat rezultate scontate, exceptie facând, poate, victoria cu 3-2 a Stiintei la Lugoj. Putem numi surpriza faptul ca nu ati luat toate cele trei puncte?

PUBLICITATE

-Eu spun ca nu-i o surpriza. Lugojul este o cu totul alta echipa fata de sezonul trecut si acest lucru se va vedea si in continuare. Ca sa câstigi acolo, trebuie sa joci, nu sa te joci.

-Sa intelegem ca Stiinta nu a jucat?

-N-am avut o evolutie fenomenala, dar nici nu se poate spune ca am facut un meci slab. Daca nu am fi comis anumite greseli in setul patru, pe care nu l-au câstigat gazdele, ci l-am pierdut noi, ne impuneam cu 3-1. Au existat, insa, mai multe cauze obiective care au dus la acest rezultat strâns, de 3-2.

-Le puteti enumera?

-Sigur. Inainte de toate, eu am avut intreg lotul la dispozitie cu doar zece zile inainte de startul campionatului. Pâna atunci, dupa cum, probabil, se cunoaste, patru dintre titularele noastre s-au aflat la lotul national pentru Europene. Apoi, sala din Lugoj este o sala incomoda, cu lumina proasta, asemanatoare cu sala “Orizont”, pentru a va face o idee. In fine, in setul doi am pierdut-o pe Baciu, care s-a accidentat si pe care am fost nevoit sa o inlocuiesc, iar acest lucru s-a simtit. Sincer, sunt multumit cu cele doua puncte.

-Cum explicati, totusi, trecerea de la acel 25-8 din setul trei la 22-25 in actul al patrulea?

-Asa se intâmpla de obicei. Când au vazut ca ne-am distantat in setul al treilea, cei de la Lugoj si-au dat seama ca nu mai pot intoarce setul si au bagat rezervele. Chiar le-am atentionat pe fetele noastre in momentul schimbarii terenului ca, prin aceasta manevra, adversarul vrea sa ne adoarma, cum s-ar spune, si ca in setul patru vor intra din nou titularele si ca vom avea de furca. Dar, repet, setul patru l-am pierdut noi, nu l-au câstigat gazdele.

-Cum s-au descurcat noile achizitii Cazacu si Gavrilescu?

-Bine, dar este clar ca pot mult mai mult. Mai avem pâna când relatiile de joc vor fi puse la punct asa cum imi doresc. Asta cere timp. Oricum, in mare, sunt multumit de evolutia feteleor, cu atât mai mult cu cât in prima etapa isi fac simtita prezenta si emotiile. Lorena Ciocian mi-a intrat bine in finalul setului patru si in tie-break. De asemenea, tot in tie-break, Crina Baltatu a intrat si a facut punct direct din serviciu la 12-10, dupa care a servit din nou foarte bine. OK a fost si Irina Radu, ca inlocuitoare a Ioanei Baciu. Campionatul e lung si avem nevoie de toata lumea.

-Ne mai putem astepta la vreo achizitie?

-Pâna in iarna, nu, deoarece perioada de transferuri s-a incheiat. Am fost in discutiis cu Nneka Oniekekwe, insa nu ne-am inteles, iar transferul a esuat.

-Urmeaza meciul de acasa, cu Unic.

-Fiind primul joc pe teren propriu in acest sezon, asteptam ca publicul sa vina intr-un numar cât mai mare. Eu sper si imi doresc ca si in acest sezon sa le oferim satisfactiis suporterilor nostri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ