Colegiul National de Arta din Bacau si-a prezentat, joi, 17 martie, laureatii concursurilor de coregrafie desfasurate in prima parte a acestui an.

“Este vorba de concursuri de nivel international la care au participat elevii nostri”, dupa cum ne-a precizat profesoara Simona Baicu. “2016 este un an cu multe incercari. Din punct de vedere artistic, sper sa reusim sa angrenam copiii in spectacole coregrafice deosebite, de factura clasica si moderna. Lucram foarte mult si pentru Olimpiada nationala, pregatim opt elevi in acest scop si speram sa aiba rezultate foarte bune si acolo”.

“Fara aceasta sectie – de coregrafie – liceul nostru ar fi mult mai sarac in premii si in copii cu suflet mare si frumos care se exprima in pasi de dans. Sper ca aceasta sectie sa devina o forta nu numai in educatia din Bacau, ci si in cultura, sa fie un punct de referinta pentru ca e nevoie de cultura; numai prin cultura putem accede la civilizatie” – spune directorul Colegiului, Dana Birzu.

Concursul ESDU – Dance Star România

La acest concurs, desfasurat intre 19 si 21 februarie, au obtinut câte un loc intâi Quirin Brunhuber (cl. a XI-a, prof. Calin Hantiu) si Andrei Mancas (clasa a VIII-a, prof. Monica Magardici). Dragos Munteanu (clasa a VIII-a, prof. Monica Magardici) si Andra Romascanu (clasa a X-a, prof. Simona Baicu) s-au clasat pe locul II, iar pe locul III s-a clasat un grup de elevi de clasele VIII-IX pregatiti de prof. Simona Baicu, care au interpretat Vals de Sostakovici. S-au calificat pentru faza mondiala din Porec-Croatia: Mara Boana (cl. a-VII-a), Andrei Mancas (cla.a VIII-a), Dragos Munteanu (cl. a-VIII-a) precum si grupurile de clasele VIII-XI cu Vals de Sostakovici si cel de clasele V-VII cu Polca de Straus.

Concursul VIEN INTERNATIONAL COMPETITION
Evenimentul a avut loc la finalul lunii februarie 2016 unde au participat Mara Boana (cl. a-VII-a) si Andra Romascanu (cl. a X-a), iar Andra a reusit un nou premiu I. Ambele eleve sunt pregatite de prof. Simona Baicu.

VANCLIFEN INTERNATIONAL COMPETITION „ATILAS AKILAS SILVESTER”

La competetia desfasurata intre 3 si 6 martie la Pietra Ligure, in Italia, au participat sapte elevi de la colegiul de arta bacauan care au obtinut urmatoarele rezultate: Quirin Brunhuber (cl. a XI-a, prof. Calin Hantiu), premiul I; Mara Boana (cl. a-VII-a, prof. Simona Baicu), premiul II; Cristian Cretu si Radu Alexandru (cl. a-XI-a, prof. Calin Hantiu), premiul III. Cu mentiuni au fost recompensati Andrei Mancas (cl. a VII-a), Dragos Munteanu (cl. a-VIII-a) si Radu Munteanu (cl. a-XI-a).
Andrei Mancas din clasa a-VIII-a a obtinut o bursa de studiu la International Ballet School And Company „PAVLOVA” din Bergamo-Italia, iar Radu Alexandru, clasa a XI-a, a primit bursa de studiu la Vanclifen International Ballet Competition, Canada.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ