Centrul Cultural „Mihai Eminescu” din Târgu-Mures a gazduit in urma cu câteva zile Festivalul International „Transylvanian Stars”, eveniment organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Tg.Mures si al Consiliului Judetean Mures.

Festivalul si-a propus sa ofere copiilor si tinerilor sansa confirmarii calitatilor artistice în cadrul a patru sectiuni: muzica usoara, folclor, muzica instrumentala si coregrafie. Concurentii au fost evaluati de un juriu international: Tolga Gurdil – Turcia, Emil Strundzhev – Bulgaria, Kovacs Eva – Ungaria, Edita Komar – Ucraina si Diana Nitulescu – România.

La sectiunea Folclor-solisti vocali, categoria de vârsta 14-16 ani, au participat si trei tineri bacauani, elevi ai Colegiului National de Arte „George Apostu” Bacau, pregatiti de profesorul Florin Blaj, tinerii nostri reusind sa surprinda prin evolutia lor care s-a concretizat cu obtinerea a doua premii 1 si un premiu 3.

PUBLICITATE

Cei trei sunt: Laura Liusu – locul 1si a evoluat si în Gala Laureatilor ce a avut loc înaintea festivitatii de premiere; Claudiu Benchea – locul 1 si Marta Stanciu – locul 3. Pe lânga confirmarea valorii lor artistice, copiii au avut sansa realizarii unor prietenii si punti culturale între participanti.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ