Elevii și studenții, care, pe perioada vacanței, vor să câștige un ban, au șanse mai mari să fie angajați, deoarece agenții economici sunt susținuți financiar în acest sens.

Astfel, angajatorii care încadrează, pe timpul vacanței, elevi și/sau studenți vor primi, pentru fiecare dintre aceștia, un stimulent financiar în cuantum de 250 lei/lună. Această subvenție se va acorda pe o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare dintr-un an calendaristic.

Angajatorii vor beneficia de suma respectivă, dacă vor încadra elevii și studenții în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată (egală sau mai mică decât vacanța), cu normă întreagă sau cu timp de muncă parțial.

Ei pot încheia și contract de muncă temporară, dacă aceasta este egală sau mai mică decât vacanța.

Conform Codului Muncii, tinerii cu vârsta între 16 ani și 18 ani vor lucra 6 ore pe zi, respectiv 30 ore într-o săptămână, dar lor li se va considera că au muncit cu normă întreagă. Toți elevii și studenții angajați pe timpul vacanței vor fi plătiți cu cel puțin salariul minim brut pe economie, care, în prezent, este de 1.900 lei (1.162 lei net, bani în mână).

Diferența între salariu și subvenția de 250 lei va fi suportată, evident, de către angajator. Pentru a beneficia de stimulente, angajatorii vor trebui să încheie o convenție cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău, în termen de 30 zile de la data angajării primului elev sau student.

Cei interesați i se vor adresa AJOFM Bacău, str.I.S.Sturza, nr.63, telefon 0234576736.

Alte articole