19 aprilie 2024
ActualitateSubsolurile inundate sunt necazul asociatiilor de proprietari/Duhoare si crescatorie de tantari

Subsolurile inundate sunt necazul asociatiilor de proprietari/Duhoare si crescatorie de tantari

Instalatiile interioare ale blocurilor sunt vechi si cedeaza adesea. Unde nu se intampla asta, le infunda locatarii. Ca urmare, aproape toate asociatiile de proprietari au de luptat cu inundatiile din subsoluri. Ca sa nu dea bani la meseriasi, locatarii suna indignati la Termocet.

Privit de departe, blocul 119 de pe strada Bucegi arata bine. Fatada nu pare atinsa de trecerea timpului si de intemperii iar la fiecare etaj sunt geamuri termopan. Usa de la intrare este prevazuta cu interfon. Cum ai trecut insa de ea, impresia se schimba. Mirosul insuportabil te intampina de la primul pas. Tantarii roiesc in lumina chioara. Totul se datoreaza subsolului inundat. &#8222Mirosul este insuportabil, ne-a declarat Dumitra Adam, proprietara unui apartament de la parter. Noi stam in acest bloc de la inceputul lui, dar atunci boxele erau uscate, curate. Nu stiu ce se intampla acum, ca este mereu inundat”. Administratorul Asociatiei 42 A, Silvia Gaspar, spune ca situatia actuala se datoreaza si neintelegerilor dintre locatari. &#8222S-a schimbat seful de scara, nu-l mai vor locatarii, asa ca s-a creat tensiune si ca urmare nu se inteleg nici la plata cheltuielilor gospodaresti. Fostul sef de scara, Constantin Ciubotaru, a curatat subsolul de curand, asadar a cheltuit niste bani. Noul sef de scara nu a acceptat sa-i scada o persoana de la intretinere. Cand se intampla ceva, o defectiune, cer bani de la asociatie, dar nu vor sa constituie fond de reparatii &#8222. Si alte blocuri din Asociatia 142 a au probleme la subsol. Locatarii acuza ca apa iese din pamant. Au anuntat Regia Autonoma de Gospodarie Comunala, specialistii au luat probe de apa din subsoluri si au raspuns ca vina nu apartine furnizorului de servicii de apa si canalizare. Locatarii se tem ca locuiesc pe &#8222un lac” si cred ca nu este solutie pentru problema lor. Pe de alta parte, la 119, necazul ar putea fi inlaturat prin intelegerea dintre locatari si mai multa grija fata de instalatii. Nu o data, din canalizarea infundata s-au scos scutece de unica folosinta sau alte lucruri al caror loc ar fi fost la ghena de gunoi.

Inundatia la subsol este unul dintre necazurile bacauanilor care locuiesc la bloc. Remedierea situatiei inghite bani. Administratorii sunt cei care ar trebui sa se ocupe de acest aspect, dar in lipsa banilor sunt cu mainile legate. Locatarii au prins in ultimul timp o smecherie: suna la Termocet. &#8222Avem nenumarate apeluri telefonice care ne sesizeaza inundatiile din subsolurile blocurilor. Oamenii nu inteleg ca nu suntem obligati sa executam aceste lucrari. Cand pierderile de agent termic sunt mari sau cand avaria afecteaza multe apartamente, intervenim”, ne-a declarat Iulian Stoican, director al Termocet. Starea necorespunzatoare a subsolurilor de la multe blocuri a fost invocata de conducerea CET si de firma General Fluid, care monteaza gigacalorimetrele in Bacau, ca motiv pentru intarzierea contorizarii. In multe cazuri nu se putea intra in subsol din cauza apei, iar in altele, inundatiile s-au produs dupa montarea gigacalorimetrelor, ca urmare a faptului ca tevile sunt vechi si corodate.



Scris de Doina MINCU

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri