Candidatii de la examenul de bacalaureat au cazut pe subiect, cum spun, la prima proba scrisa – limba si literatura româna, care s-a desfasurat azi, cu incepere de la ora 9.00.
La profilul Real, la primul subiect a fost un text dramatic (un fragment din „Trei generatii”, de Lucia Demetrius), pe baza caruia trebuiau sa numeasca un sinomim pentru doua cuvinte socoteai si destepti, sa explice rolul unei cratime, sa construiasca un enunt in care sa existe o locutiune sau o expresie care sa contina cuvântul viata, sa precizeze o tema a discutiei dintre personajele textului dat, la al doilea subiect – un eseu despre importanta sportului in viata unui adolescent, iar la al treilea – caracterizarea unui personaj la alegere din „Harap Alb” (Ion Creanga), „Enigma Otiliei” (George Calinescu) sau „Morometii” (Marin Preda).

La profilul Uman subiectele au fost: Subiectul I: De analizat un text numit „Trei Generatii”, cu mai multe cerinte, asemanatoare celor de la profilul real; Subiectul II: un text argumentativ despre rolul scriitorului in societate, iar Subiectul III: Relatia dintre doua personaje intr-un roman interbelic.

Revenim cu amanunte de la sustinerea acestui examen.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ