Compania Subex din Bacau, profilata pe producerea si exportul de organe de asamblare (suruburi, piulite, tije, nituri etc.), detinuta in procent de 40 la suta de sotii Manuela si Constantin Bojescu, a incheiat in acest an una dintre cele mai importante tranzactii imobiliare, achizitionând fostul Centru de Afaceri „President” din Mangalia.

Importanta achizitiei este cu atât mai mare in conditiile in care, de ani de zile, unitatile de cazare de pe Litoral sunt cu obloanele trase si nu se vând tocmai din cauza faptului proprietarii acestora nu sunt dispusi sa scada mai deloc din pret. Cert este ca unitatea din Mangalia, care a apartinut Camerei de Comert a României, alaturi de Romexpo si alti actionari, fusese scoasa la vânzare in toamna anului trecut, fara insa ca vreun investitor sa se arate interesat de obiectiv.

Pretul de pornire al licitatiei fusese de circa 3 milioane de euro, dar cel mai probabil ca achizitia s-a facut la o valoare ceva mai mica. Investitia familiei Bojescu nu este o surpriza, in conditiile in care cei doi bacauani sunt deja implicati in domeniul hotelier, atât prin hotelul „Bistrita” detinut in Bacau, dar si prin achizitiile facute in Poiana Brasov – Hotelul Miruna si Predeal – Hotelul Mont Blanc.

Din pacate, desi am facut mai multe demersuri pentru a obtine un punct de vedere din partea noilor proprietari, nu am reusit sa obtinem niciun detaliu. Se pare, insa, ca unitatea hoteliera nu va fi introdusa in circuitul turistic foarte curând, intrucât lucrarile de reamenajare se intind pe o perioada ceva mai indelungata.

Complexul „President” din Mangalia este un complex hotelier de 4 stele, ce se intinde pe o suprafata de 8.700 de metri, dotat cu un centru de afaceri, sali de conferinte exterioare, restaurant, fast food, piscina si parcare. Inedit este ca, la subsolul constructiei, sunt prezervate vestigii de pe vremea cetatii Callatis, care pot fi vizitate de turisti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ