Traim vremuri foarte palpitante, din ce in ce mai aglomerate de prime time news, dar nu stim, inca, daca asta e bine sau e rau.

Avem dosare si arestari pe banda rulanta de vreo doi incoace: Adrian Nastase, ex-premier, care a ajuns in detentie pentru termopane si trofee, Dan Voiculescu, in dosarul privatizarii ICA, apoi dosarul transferurilor, in care sunt retinute personaje importante din fotbalul românesc, dosarul schimbului de terenuri in care a fost implicat europarlametarul Gigi Becali (redevenit, recent, Gheorghe Becali), dosarul Nana, care vizeaza familia presedintelui Basescu, dosarul retrocedarilor din judetul Bacau, in care au fost retinuti doi deputati, alt dosar pentru retrocedarile ilegale din Buzau, caz in care insasi sefa DIICOT a fost arestata, urmata de sefa ANRP, mai multi parlamentari care si-au pierdut imunitatea si asteapta sa fie cercetati in dosarul EADS etc. E o aglomeratie de politicieni la usa DNA cum nu s-a mai vazut. Pe vremuri, un dosar – doua pe an erau mana cereasca pentru televiziunile nationale.

Acum, dezbaterile zilnice despre multele spete si arestari au inceput sa devina obositoare. Pe de alta parte, cetatenii români au facut ceva ce nu au mai facut niciodata: au protestat din cauza ca voiau sa voteze si nu aveau asigurate conditiile necesare. Nu i-a trimis partidul, nu le-a promis nimeni nimic. Cât de tare le-a pasat cine va fi presedinte? Cred ca, mai degraba, au vrut sa demonstreze ca ei conteaza, ca stiu sa sanctioneze atunci când sunt dispretuiti. Când s-a mai pomenit, in România postcomunista, asa ceva? Asta inseamna ca dupa 25 de ani, un pic mai mult decât a prezis Silviu Brucan, “stupid people” se desteapta.

Cu Iohannis presedinte, cred ca majoritatea politicienilor au motive sa simta furnicaturi in ceafa, caci nu-si inchipuie ca “Neamtul” va sacrifica neasteptata sansa de a fi un presedinte bun in tara in care este minoritar. Mai ales ca trebuie sa fie la inaltimea nemtilor care au condus România inainte de regimul comunist.

Nu isi va permite sa greseasca, va juca rolul conducatorului civilizator si va avea de partea sa poporul si Occidentul. Daca lucrurile vor continua asa, ma gândesc, cu ingrijorare, ca numarul parlamentarilor se va injumatati, vorba primarului din Odobesti, “pe cale naturala”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ