Cinci studenti ai Universitatii „George Bacovia” Bacau, impreuna cu trei cadre didactice, au participat la Universitatea Artesis Plantijn University of Applied Sciences Anvers din Belgia la lucrarile proiectului Value Driven Management Training (Managementul bazat pe valorile companiei) VADRIMAT 3 (13 – EIP – RO BACAU 02).

Proiectul, finantat prin fonduri ale Uniunii Europene in cadrul programului Erasmus, este coordonat de Universitatea „George Bacovia” din Bacau si implica alte 5 universitati – ISSA Unversity of Navarra SanSebastian – Spania, Inholland University of Applied Sciences Rotterdam – Olanda, St. John York University York – Marea Britanie, Szeged University – Ungaria si Plantijn Hogeschool Anvers – Belgia, de la care participa alti 28 de studenti.

Lucru in grup mixt

In cadrul celor doua saptamâni petrecute in Anvers tinerii au participat la cursuri pe tema managementului bazat pe valori, Strategia Europa 2020, managementul schimbarii, proiectarea si crearea de site-uri sustinute de cadrele didactice implicate in proiect, seminarii, workshop-uri, dezbateri. Studentii au lucrat in grupuri mixte, pentru realizarea unui Manual pentru implementarea managementului bazat pe valori in IMM din Uniunea Europeana si a unui site care cuprinde informatii, materiale si suporturi video pentru studierea acestei tematici.

In program au fost incluse si actiuni social-culturale, vizita in Portul Anvers si in orasul medieval Bruges, al carui centru vechi istoric este inclus in patrimoniul cultural mondial UNESCO. Studentii au organizat si o Seara Internationala, dedicata prezentarii specificului fiecarei tari, prin organizarea unor standuri in care au fost expuse produse traditionale si au fost prezentate, folosind tehnici multimedia, tara, orasul si universitatea de origine.

Proiecte promovate de universitatile partenere

Pe lânga cunostintele dobândite cu privire la managementul bazat pe valori, lucrul in echipe multinationale a permis studentilor participanti la proiect dezvoltarea abilitatilor de comunicare in limba engleza si interculturala, o mai buna cunoastere si intelegere a realitatilor Uniunii Europene, relationarea cu tineri de aceeasi vârsta din diferite tari europene, schimburi interculturale si prietenii de neuitat.

Materialele realizate de studenti sunt destinate informarii intreprinzatorilor din UE cu privire la aceasta tema, studentilor si cadrelor didactice din universitatile partenere si vor fi incluse pe viitor in tematica de studiu a universitatilor participante. Aceste materiale au fost transmise Comisiei Europene si firmelor implicate in proiect si vor fi promovate de catre universitatile partenere catre comunitatea locala de afaceri. Aceste materiale sunt disponibile si pe site-ul proiectului http://vadrimat.ap.be.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ