18 mai 2024
ActualitateStudenții de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” explorează secretele legumiculturii moderne la Stațiunea...

Studenții de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” explorează secretele legumiculturii moderne la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură

Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultura Bacău a primit în mijlocul său studenții din anul 3 de la specializarea Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, Facultatea de Inginerie, Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău. Această întâlnire a fost marcată de explorarea împreună a secretele legumiculturii moderne și de o incursiune fascinantă în serele și solariile pline de răsaduri.

Pe parcursul vizitei, participanții au avut ocazia să discute despre tehnici moderne de cultivare și să descopere ce se ascunde în spatele unei agriculturi sustenabile și prietenoase cu mediul înconjurător. Stațiunea a împărtășit cu generozitate cunoștințele și tainele soiurilor de legume românești, evidențiind pasiunea pentru agricultura sustenabilă.

“Suntem încântați să dezvăluim secretele noastre și să împărtășim pasiunea noastră pentru o agricultură durabilă cu acești tineri entuziaști. Vizita lor a fost o oportunitate minunată de a promova schimbul de cunoștințe și de a inspira viitoarele generații de specialiști în domeniu”, a declarat un reprezentant al Stațiunii.



Eforturile și interesul manifestat de studenții Facultății de Inginerie au fost întâmpinate cu recunoștință și entuziasm de către gazde. Această colaborare între mediul academic și cel de cercetare și dezvoltare subliniază importanța sinergiei între aceste domenii pentru progresul și inovarea în agricultură.

Această experiență nu numai că a oferit o perspectivă valoroasă asupra legumiculturii moderne, dar a consolidat, de asemenea, legăturile dintre instituțiile academice și cele de cercetare, promovând astfel dezvoltarea durabilă a sectorului agricol.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri