1 noiembrie 2024

Studenția la Inginerie în Bacău

Competiția Pneumobil



„Am participat la Competiția Internațională Pneumobil, care se desfășoară anual în localitate Eger din Ungaria alături de colegii George Nechifor – doctorand, Andrei Surdu și Eugeniu Ponomarenco – masteranzi la programul de studii Mecatronică Avansată, Florin Hurmuz, Stelian Anchidin și Bogdan Moraru – studenți la Tehnologia Informației. Cele două echipe, «TrueAir» și „ȘOIMII”, care au reprezentat Universitatea «Vasile Alecsandri» din Bacău, a cincea oară consecutiv, au participat cu două vehicule cu acționare pneumatică, aflate la a treia versiune, alături de alte 52 de echipe, din țări precum: Ungaria, Polonia, Cehia, România, Estonia și Lituania. La finalul concursului echipa «TrueAir» a obținut locul întâi la una din secțiuni, iar echipa „ȘOIMII” locul trei la o altă probă a competiției.
Am asimilat foarte multe noțiuni teoretice și am experimentat multe lucruri practice, programarea, electronică și, nu în ultimul rând, mecanica, acestea fiind domeniile în care pot spune că m-am dezvoltat cel mai mult. Recomand oricărui student pasionat de electronică, mecanică, programare sau curse în general, care este dispus să își dedice o parte din timpul său liber să se înscrie în cadrul acestui proiect deoarece este cu adevărat o experiență unică.” (Mihai Imbrea, anul III, Tehnologia Informației)

Doctorat la Inginerie

„Povestea mea la această universitatea a început în toamna anului 2009, când, ca orice boboc ieșit de pe băncile liceului, îmi căutam «drumul în viață». Am ales să urmez cursurile din domeniul Ingineriei alimentare deoarece întotdeauna mi-am dorit să fiu un inginer. Ce înseamnă să fii inginer? În opinia mea, ingineria nu înseamnă numai să știi și să fii bine informat ca o enciclopedie, numai analiză sau numai posesia capacității de a da soluții elegante la probleme inginerești inexistente. Nu. Ingineria este practicarea artei de a impune în mod organizat schimbarea tehnologică, iar aici putem da ca exemplu sutele de studenți care pleacă cu programul Erasmus. Poate nu știați, dar Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prin programul Erasmus dispune de numeroase colaborări cu diferite universități din Europa, precum: Belgia, Bulgaria, Croația, Danemarca, Germania, Franța, Italia, Spania, Elveția, Republica Moldova, Egipt, SUA și Canada. Eu sunt unul printre norocoșii doctoranzi care am avut oportunitatea de a colabora cu Universitatea din Poitiers, Franța, Universitatea UQAM din Montreal, Canada și cu Universitatea Abou Bekr Belkaïd-Tlemcen, Algeria.” (Diana Mirilă, doctorand la specializarea Ingineria Mediului)

Experiența în Proiectul ROSE

„Am avut șansa să fiu selectat într-un proiect al facultății, Proiectul ROSE. Participând la acest proiect, am putut vedea ce face un inginer și de ce este așa mare nevoie de ingineri în țara noastră. Am fost în excursii de studii cu colegii și am vizitat întreprinderi importante din județul nostru, dar și din țară. M-a impresionat seriozitatea cu care munceau oamenii, fie că lucrau la făcut piese pentru avioane ori la coptul pâinii. Peste tot ne-au primit bucuroși, ne-au împărtășit din experiența lor în fabrică și ne-au spus că este mare nevoie de tineri care să le continue munca. Astfel, am aflat că să fii student nu înseamnă numai cursuri și laboratoare, ci poți vedea ce ai să faci ca inginer în specialitatea ta. Este o mare oportunitate să vezi ce face un inginer.” (Matei Mihai, anul I, Ingineria Produselor Alimentare)

Participarea la Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești

„O experiență deosebită din viața mea de studentă a fost participarea la Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești «Ingineria – Profesia Viitorului» organizată de Facultatea de Inginerie din cadrul Universității «Vasile Alecsandri» din Bacău. Pentru mine această competiție a venit ca o provocare și m-a ajutat să explorez un subiect de care eram pasionată, cel al surselor regenerabile de energie. Împreună cu prietenii și colegii mei Cătălina Ghiaur, Andrei Ciubotaru și Ioana-Marina Timoșenco ne-am hotărât să participăm la această conferință cu o lucrare. Am reușit să ne învingem emoțiile, am prezentat foarte bine și la final ne-am bucurat de Premiul I la secțiunea la care am participat.” (Diana-Cristina Mîndru, Master Echipamente și Tehnologii Moderne în Energetică)




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri

spot_img
Comandat de AUR Bacău, CMF 11240014
spot_img