In aceasta vara, Diana Albu, viceprimarul comunei Poduri, va demara un proiect original, care are drept scop sa-i ajute pe tineri sa inteleaga mai bine cum se deruleaza activitatea unor institutii. “Pentru ca sunt in vacanta, ii vom invita pe studentii si liceenii din Poduri sa faca voluntariat in primarie si in alte institutii publice. E vorba de cei care au implinit 18 ani si pot decide singuri daca accepta sau nu propunerea noastra”, arata Diana Albu.

La inceput, tinerii doar vor asista la activitatile derulate in primarie, politie, dispensar, scoli, gradinite, biserici etc., apoi vor participa la activitati usoare, care nu presupun emiterea de documente sau luarea unor decizii. “E bine sa vada ce se intâmpla acolo, care sunt activitatile concrete si mai ales cum ar fi daca s-ar angaja in aceste institutii, sustine Diana Albu. Noi asta ne dorim, sa convingem cât mai multi tineri sa se intoarca acasa.”

Actiunea face parte dintr-un proiect mai cuprinzator, numit “Scoala de Vara”, care va fi demarat saptamâna viitoare, in sala de festivitati a primariei. Cu acest prilej, toti “eminentii” comunei Poduri – elevi de gimnaziu si liceu care au terminat anul scolar sau au luat BAC-ul cu note mari – vor primi diplome, carti si vor fi aplaudati de comunitate.

Intre altele, elevii incrisi la “Scoala de Vara” vor participa la diverse activitati grupate pe ateliere – limbi straine, pictura pe sticla, cusaturi taranesti, desen, muzica -, vor face o excursie la Mânastirea Prodomita si ii vor vizita pe batrânii ocrotiti in Centrul de Ingrijire si Asistenta (CIA) Comanesti, carora le vor duce daruri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. In a doua jumatate a veacului trecut,metoda de-ai atrage pe tineri la activitati ale primariei era activitatea cultural artistica..Erau intitulate ,aceste activitati,.joi ale tineretului.Recomand consultarea d-lui Biea Vasile,d-nei Cornelia Lupes,d-lui Iscu Jan, d-nei Iscu Mariana ,ce vor fi dispusi sa va ajute cu sfatul macar-pensionari fiind domniile lor.Pot fi convocati si liceeni,ce-ar popula mai putin barurile.Va urez SUCCES !

LĂSAȚI UN MESAJ