Zeleznicar Lajkovac- Știința Bacău 2-3 (-20, 22, 21, -13, 10)
Debut cu dreptul pentru voleibalistele Științei în actuala ediție a Cupei CEV. Miercuri seara, în prima manșă din „șaisprezecimile” competiției, studentele s-au impus în cinci seturi pe terenul sârboaicelor de la Zeleznicar Lajkovac. Oaspetele au revenit de la 0-1 pe seturi, conducând cu 2-1 la general după ce și-au adjudecat următoarele două acte cu 25-22, respectiv 25-21. Zeleznicar a dominat autoritar setul patru, pe care l-a câștigat la 12 puncte diferență, ducând meciul în tie-break. Aici, plusul de prospețime, dar și de experiență continentală al Științei, a făcut diferența, băcăuancele impunându-se cu 15-10 și punând capăt meciului în dreptul scorului de 3-2 după 113 minute de joc. De notat evoluția foarte bună a Loredanei Filipaș (20 de puncte realizate), băcăuanca fiind creditată drept jucătoarea partidei.
„Este o victorie importantă, care ne mărește șansele de calificare. Chiar și în aceste condiții, trebuie să tratăm însă cu toată atenția jocul retur deoarece sârboaicele știu volei”, a declarat antrenorul Științei, Florin Grapă. Returul cu Zeleznicar Lajkovac va avea loc pe 5 decembrie, în Bacău. Până atunci, studentele, care au revenit ieri din Serbia, pregătesc dificila partidă cu CSM Târgoviște, din etapa a șasea a Diviziei A1.

Jocul Știința- CSM Târgoviște va avea loc duminică, 2 decembrie, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor din Bacău. „Au fost mai multe discuții pe tema amânării acestui meci – se avansase chiar data de 12 decembrie – însă, până la urmă, Federația a decis să jucăm duminică, 2 decembrie”, a precizat antrenorul Grapă. De precizat că CSM Târgoviște este ca și eliminată din Cupa CEV ca urmare a înfrângerii suferite marți, în turul de pe teren propriu, cu 3-0, în fața turcoaicelor de la Galatasaray Istanbul.

Alte articole