Un student chinez al Universității din Bacău a fost găsit mort în triajul gării CFR Roman.

Polițiștii au găsit asupra victimei atât bunurile personale (rucsac, telefon mobil) dar și bani, fără a fi identificate urme de violență pe suprafața exterioară a corpului, ceea ce conduce la ipoteza că nu ar fi fost victima unei infracțiuni cu violență.

Reprezentanţii IPJ Neamţ declară că tânărul urma să plece cu trenul din Roman spre Paşcani.

”Se pare că tânărul era într-o clasă pregătitoare la o universitate din Bacău, era turist şi un împătimit al excursiilor. Acesta ar fi plecat din Bacău către Roman şi ar fi schimbat trenul spre Paşcani. (…) În Roman, acesta a fost găsit decedat la aproximativ 200 de metri de gara CFR în triajul gării CFR Roman, cu o leziune în zona capului”, a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Neamţ, Robert Costin.

Se pare că, din neatenție, studentul s-a urcat într-un tren cu destinația Suceava și a sărit din tren, în momentul în care garnitura ieșea cu viteză mică din gară. Din păcate, studentul chinez s-a lovit în cădere cu capul de o bornă kilometrică aflată între șine și a murit pe loc.

Ancheta a fost preluată de o echipă complexă formată din specialiști criminaliști din cadrul IPJ Neamț, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.PUBLICITATE