Street Delivery 2018 a luat startul

    Parcul Cancicov s-a umplut de tineri, și nu numai. Cu toții sunt gata de activitățile programate în această ediție de Street Delivery, care se va desfășura până duminică seară.

    Tema anului 2018 este „SMART CITIES”. Street Delivery Smart Cities va crea un micro-habitat în mijlocul străzii – cu ajutorul companiilor, al asociațiilor, al voluntarilor – pentru a arăta soluții care pot îmbogăți, simplifica și îmbunătăți viața în oraș. Un oraș care încurajează mersul pe jos, cu bicicleta, cu transportul în comun, interacțiunea și experiențele umane. Organizatorii doresc să arate calea spre un habitat mai sustenabil prin arte, urbanism, arhitectură și activism social, să regândească un oraș în care se poate trăi cu plăcere, să devină un loc în care tehnologia servește potențialul uman, în loc să-l împiedice.

    „Vrem să activăm spațiul Street Delivery prin crearea de Zone Autonome Temporare pentru a arăta că străzile pot înflori când oamenii încep să le utilizeze cu adevărat și că orașul prosperă când creativitatea, comunitățile urbane și brandurile etice înlocuiesc mașinile”, au subliniat organizatorii într-un comunicat.

    Street Delivery Bacău este un proiect creat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, și implementat de Federația Tinerilor din Bacău, cu sprijinul Consiliul Județean Bacău și al Primăriei Muncipiului Bacău.