Europarlamentarul Dragoș Benea a anunțat că strada Aeroportului va fi finalizata săptămâna viitoare, prin turnarea celui de-al treilea strat de asfalt, însă a criticat ceea ce el a numit “delăsarea Poliției Locale”.

“Ultimii metri de asfalt pe str. Aeroportului se împiedică în nesimțirea și delăsarea Poliției Locale, ai cărei lucrători n-au reușit să miște din loc o mașină care zace abandonată de 3 zile pe stradă. Asfaltarea a jumătate din stradă este întârziată de indolența unui șofer și indiferența unor «polițiști»” a scris Dragoș Benea pe pagina sa de Facebook. El îi acuză pe polițiștii locali că ard gazul de pomană și dau ture inutile cu mașinile din dotare. “Chiar în timp ce vizitam, alături de conducerea CJ, obiectivul de investiții două mașini ale Poliției Locale se plimbau în dorul lelii pe stradă, neavând nimic de păzit la fața locului”, a mai spus dânsul.

“Ca președinte al CJ Bacău, m-am luptat 7 ani cu fosta administrație Stavarache – PNL, începând din 2009, pe modernizarea str. Aeroportului, inițiativa permanent șicanată de liberali deși dezvoltarea aeroportului internațional reclamă o cale de acces complet regândită. Vechea stradă către Aeroport era mereu aglomerată, iar traficul îngreunat fapt ce făcea imposibilă intervenția rapidă în caz de urgență! Doar o minune a făcut că, în toți acești ani, să nu fie nevoie de Salvare și Pompieri la Aeroport, iar obiectivul să fie ferit de astfel de probleme”.
Dragoș Benea
europarlamentar

Europarlamentarul spune că din cauza condițiilor meteo – urmează ploi – lucrarea va trebui să fie încheiată săptămâna viitoare, prin finalizarea turnării celui de-al treilea (și ultimului) strat de asfalt. Aeroportul Bacău – principala poartă de intrare în oraș – va dispune, la final, de un drum modernizat ce oferă siguranță în trafic și la intervenții. Conform celor declarate de Dragoș Benea, calitatea asfaltului turnat pe strada Aeroportului este de autostradă. El l-a atacat si pe primarul Cosmin Necula, spunând că singura diferență între actuala și fosta administrație de la Primărie este că actuala a dat strada către Consiliul Județean pentru ca investiția să fie în sfârșit realizată.

“Dacă rămânea la Primărie, nu se turna un metru de asfalt pe stradă Aeroportului nici până azi! Tocmai de aceea, să ajungi să te lauzi cu lucrările și investițiile făcute de CJ în orașul Bacău înseamnă să fii RIDICOL. Dacă cei de la Primărie HABAR N-AU că strada Aeroportului și parcarea de la SJU Bacău sunt investiții finanțate și implementate de Consiliul Județean Bacău, le reamintesc eu”, a mai spus Dragoș Benea.

În replică, primarul Cosmin Necula spune că Strada Aeroportului este urmarea muncii și implicării a doua instituții: Primăria Bacău și Consiliul Județean. “Primăria Bacău a realizat toate etapele premergătoare construcției efective (expertiză, studiu geo-tehnic, DALI, documentații pentru avize, exproprieri, etc.), toate documentațiile necesare derulării proiectului. În plus, Primăria suporta prin contract si parte din cofinantarea lucrarilor”, a declarat pentru Deșteptarea, Cosmin Necula.

“Aici a fost vorba de munca ambelor instituții dar în mod evident Dragoș Benea preferă să se laude cu munca altora, fără a avea nici cea mai mică implicare sau calitate în proiect. Cât a fost președinte CJ aproape doua mandate nu a fost în stare să realizeze acest proiect”, a mai spus primarul Bacăului. Necula spune că asocierea între Primărie și CJ a fost realizată încă de la începutul anului 2018.

“Ceea ce nu înțelege nimeni în oraș este următorul lucru: de ce i-a fost frică lui Dragoș Benea și nu a candidat la CJ în 2016? Așa putea conduce legal CJ Bacău și nu prin interpuși și tot felul de prieteni. Mult mai corect era să candideze la CJ și să nu se ascundă după imunitatea de parlamentar”.
Cosmin Necula
primarul municipiului Bacău