Formația antrenată de Florin Grapă atacă o performanță fără precedent: calificarea în semifinalele Cupei CEV. Astăzi, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor, Știința va primi vizita vice-campioanei Cehiei, VK UP Olomouc, în prima manșă a sferturilor de finală.

Returul va avea loc săptămâna viitoare, în deplasare

În 2008, Știința Bacău ajungea în Final Four-ul Challenge Cup la volei feminin, după o victorie epică obținută pe terenul…Unicului Piatra Neamț. La 11 ani distanță, echipa antrenată de Florin Grapă își forțează din nou limitele. Ridicând ștacheta. De data aceasta, băcăuancele vizează intrarea în careul de ași al Cupei CEV. Greu? Greu. Dar nu imposibil.

După ce au eliminat formația sârbă Zeleznicar Lajkovac și au trecut de campioana Olandei, Sliedrecht Sport, studentele vor avea în față, în sferturile de finală ale Cupei CEV, vice-campioana Cehiei, VK UP Olomouc. Prima manșă este programată azi, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor, returul urmând să aibă loc săptămâna viitoare, pe 12 februarie, în deplasare. Olomouc nu este o necunoscută pentru voleiul feminin românesc.

Nu mai departe de toamna trecută, formația pregătită de Jiri Teply s-a luptat cu vice-campioana Europei, Alba Blaj, pentru accederea în turul III preliminar al Ligii Campionilor. Câștig de cauză au avut ardelencele, după 3-2 la Olomouc și 3-0 acasă. „Am vizionat jocul echipei din Olomouc. Întâlnim o echipă bună, alcătuită aproape în întregime din cehoaice, excepția constituind-o slovaca Dudova. Olomouc are un registru de joc pe care-l aplică bine sau, dacă îmi este permisă expresia, practică un volei corect. E un adversar dificil, dar cu care ne putem bate pentru calificare”, a declarat antrenorul Științei, Florin Grapă, care a adrezsat un mesaj și suporterilor băcăuani:

„Așteptăm publicul la sală deoarece sprijinul său este foarte important pentru noi”. Despre rolul publicului a vorbit și căpitanul Denisa Rogojinaru: „Spectatorii nostri sunt foarte calzi și ne ajută mereu, împingându-ne practic de la spate. Suntem convinși că la fel va fi și marți seara. Ne dorim foarte mult să ne calificăm, iar pentru aceasta trebuie, mai întâi, să câștigăm meciul de acasă”. Știința vine după un meci pierdut vinerea trecută, pe terenul campioanei CSM București, în etapa a 12-a a Diviziei A1, cu scorul de 3-0.

Rezultatul nu a afectat însă prea mult moralul băcăuancelor, care continuă să ocupe locul 3 în campionat, în spatele giganților Alba Blaj și CSM București. „Sigur că ne-am fi dorit să obținem măcar un punct în capitală, însă, paradoxal, chiar dacă nu am făcut un joc grozav, tot am reușit să punem probleme CSM-ului. Cu mai multă atenție, puteam câștiga cel puțin un set. Acum urmează Olomouc și vom face totul pentru a câștiga manșa tur deoarece visul nostru este să ajungem în semifinalele Cupei CEV. Ar fi o performanță nu doar pentru echipă, ci pentru întreg sportul băcăuan”, a concluzionat Florin Grapă. Hai Știința!

Știința Bacău: Kapelovies, Rogojinaru, Cazacu, Faleș, Otasevic, Koleva, Monova- libero.
VK UP Olomouc: Dudova, Michalikova, Kosicka, Trnkova, Kubinova, Orvosova, Kovarova-libero.

Parcursul celor două adversare

Știința Bacău: 3-2 (deplasare) și 3-0 (acasă) cu Zeleznicar Lajkovac (Serbia) în „șaisprezecimi”; 3-2 (acasă) și 3-0 (deplasare) cu Sliedrecht Sport (Olanda) în „optimi”.
VK UP Olomouc: tur liber în „șaisprezecimi”; 3-1 (deplasare) și 3-1 (acasă) cu Asterix Avo Beveren (Belgia) în „optimi”.

Programul celorlalte „sferturi”

Miercuri, 6 februarie: Galatasaray Istanbul- Volei Alba Blaj ( returul pe 12 februarie) și Yamamay e-work Busto Arsizio- ASPTT Mulhouse VB (returul pe 14 februarie)
Joi, 7 februarie: Svietelsky Bekescsaba – Saint Raphael Var VB ( returul pe 13 februarie).