De 20 de ani e la fel. Câștigă tot. La echipe și la individual. La simplu, la dublu sau la mixt. În Cupă și în campionat. Știința Bacău este în badmintonul românesc cam ceea ce sunt echipele de fotbal spaniole în cupele europene.

Numai că dacă Real Madrid, de exemplu, mai dă de câte un Ajax (cum s-a întâmplat marți seara), echipa antrenată de Bogdan Milon nu prea are de cine să se împiedice. La fel au stat lucrurile și la ediția din acest an a Cupei României la Seniori, desfășurată zilele trecute, la Galați.

Pe malul Dunării, badimntoniștii Științei au avut procentaj maxim. Au participat la patru probe și s-au impus în toate patru. La simplu băieți, Daniel Cojocaru s-a laureat campion național, trecând în semifinale de coechipierul său, Robert Ciobotaru, care a fost nevoit să se consoleze astfel cu bronzul. La dublu băieți, Cojocaru și Ciobotaru au făcut din nou o pereche imbatabilă, cucerind aurul după o finală fără set pierdut, în timp ce la dublu fete, cuplul Alexandra Milon (Știința)- Florentina Constantinescu (Timișoara) s-a dovedit, la rândul său, fără rival.

În fine, la dublu mixt, am avut o finală… în familie, Daniel Cojocaru/ Alexandra Milon câștigând cu 2-1 contra perechii Robert Ciobotaru/ Florentina Constantinescu, cu precizarea că setul decisiv a fost tranșat în prelungiri, cu scorul de 22-20.

„Ne bucurăm că, în ciuda vârstei, a accidentărilor de tot felul și a uzurii inevitabile, reușim să ne menținem pe creasta valului”, a declarat antrenorul Bogdan Milon, care se pregătește să atace al 20-lea titlu național consecutiv la CN de Seniori, în primul weekend din aprilie, chiar la Bacău. Să fie cu succes!

Alte articole