Handbal masculin/ Studentii au câstigat cu 23-19 (12-7) primul meci din faza I a play-off-ului, cu Minaur Baia Mare

“Stiinta nu moare, Stiinta nu moare”, au cântat handbalistii Stiintei Municipal Dedeman, urcati in tribune, laolalta cu super-publicul bacauan, la finalul victoriei de miercuri seara, contra Minaurului, in primul joc din faza inaugurala a play-off-ului Ligii Nationale. Stiinta nu moare, fratilor; in ciuda tuturor dificultatilor financiare care ii strivesc prezentul si-i compromit viitorul!

Mai mult, Stiinta MD lupta si da de pamânt cu vicelidera sezonului regulat si proaspata câstigatoare a Cupei României, Minaur Baia Mare! Curg semnele de exclamare, asa cum au curs si golurile in poarta baimarenilor.

Purtata pe sus de suporteri, echipa bacauana a inceput meciul de miercuri, de parca juca din nou finala retur cu HCM Constanta. Cu Rotaru si la constructie si la finalizare, cu un Bondar necrutator de la punctul de sapte metri si cu o aparare beton, studentii s-au desprins la 5-0 in minutul 9 si la 10-1 in min. 18. Nebunie! Dar stati asa, ca n-ati vazut inca tot! Minaur s-a clatinat rau, dar n-a cazut. Dimpotriva, a revenit in meci, construindu-si come-back-ul pe inspiratia lui Eklemovic si pe vâna lui Pribanic.

Ca sa nu mai amintim de apararea avansata si de interventiile lui Pop, care au tinut adversarul fara gol dat din actiune mai bine de un sfert de ceas, intre minutele 23 si 39. Condusi cu 12-7 la pauza, oaspetii s-au apropiat la un amenintator 15-13 in minutul 40 si apoi la 19-17 in min. 54.

Dar- nu-i asa?- Stiinta nu moare! Traieste prin golurile lui Bondar, Celestin si Rotaru, care o duc la 22-17, iar când arbitrii fluiera finalul tabela se aprinde si ea, incendiata de entuziasmul fanilor si al jucatorilor: 23-19. Rotaru bate in toba, ca un adevarat sef de galerie, in speranta ca splendida victorie isi va gasi ecou si pe holurile Primariei. Stiinta e mare! Si asa sa ramâna si pe viitor, indiferent ce se va intâmpla in returul de pe 6-7 mai, de la Baia Mare.

Stiinta MD: Erhan (13 intrev.), Tamas (2 interv.)- Iancu (1 gol), Rotaru (6), Bondar (6/ 5 din 7 m), Vartic (4), Celestin (3), Pinnonen (2), Câmpan (1), Paunica, Carali, Johannson.
Minaur: Pop, Tatai- Grasu (2 goluri), Pribanic (5), Fotache (2), Malmagro (1), Eklemovic (5/2 din 7 m), Sabau (3), Stegavik (1).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Ce public, ce atmosfera, ce meci, ce victorie, ce echipa. Asta e Stiinta. Stiinta nu moare, oricit ar vrea nesimtitii din Primarie care au supt bani de la echipa si acum vor sa o arunce ca pe o masea stricata

  2. Acum aveti cuvinte de lauda dupa ce un campionat intreg ati erodat aceasta echipa la toate nivelurile prin intrigile strecurate in reportajele dumneavoastra.Probabil ca ati dat curs din necunostinta unor urzeli ucigase .Este prea tarziu sa se mai repare ce s-a stricat cu atata sarg de catre presa ,autoritati si alte persoane foste sau viitoare componente a echipei .

  3. Corect Anonymous, dar intrebarea mea pentru tine si pentru cei care citesc aceste commenturi, inclusiv ziaristii : “Stiinta care nu moare”, de ce nu a jucat tot anul cum a jucat miercuri, mai ales ca problemele cu banii au aparut pe final. Iar pentru cei de la Primarie sau pentru “prietenii celor de la primarie” nu le pot spune tot ce cred despre ei pentru ca nu mi-ar mai posta administratorii acest comment, asa ca le zic doar RUSINE.

  4. Pt. suporter roman: ce intrigi si urzeli, frate, esti nebun? Pai ziaristii i-au adus la echipa pe Garralda, Alonso, Tokic, Stan si Masachs? Ziaristii au papat banii de a intrat echipa in colaps? Presa a stricat cu sirg echipa sau Titi Apostol, Ciobanu, Stavarache si lingaii din CL? Eu cred ca presa- atit cit a mai ramas in Bacau- a relatat corect si la timp problemele de la echipa. Cea mai buna dovada e ca problemele despre care s-a scris in Desteptarea dar si pe site-ul Bacau.sport n-au fost subn nicio forma inventate este faptul ca ele risca acum sa duca la dizolvarea echipei. Au recunoscut-o si jucatorii. Cred ca publicul bacauan este cel mai tare, insa e pacat ca apare cite un “suporter roman” care in loc sa-i vada pe adevaratii vinovati o dau cu intrigile si urzelile ucigase. Pacat, zau ca e pacat.

  5. Subscriu in totalitate la ceea ce spune Dembo aici in postare..
    Nu tin parte la nimeni din presa dar stiu (sigur) ca atat “Desteptarea” cat si site-ul Bacau Sport.ro au intreprins anchete, atat cat l-i s-a permis, ptr a informa cat mai correct iubitorii de sport din Bacau si nu numai. S-au implicat chiar si in actiuni de gasire a solutiilor ptr redesarea fotbalului cat si stoparea “picajului” Stiintei. Este usor de dat cu paru’ !!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ