Raducu Tamas este singurul din vechea garda care va bate toba la Stiinta MD si in Divizia A. Foto: Liviu Maftei

Plecarile masive de jucatori fac ca echipa bacauana sa paraseasca benevol Liga Nationala in favoarea Diviziei A. Aproape sigur, formatia va trece la clubul Primariei, CS Stiinta Municipal

Se incheie o epoca pentru Stiinta Municipal Dedeman Bacau. Si se incheie trist, cu datorii, intrebari fara raspuns si cu o retrogradare voluntara din Liga Nationala.

Echipa masculina de handbal a Bacaului pune punct si o ia de la capat. De la capat, din Divizia A. Cu un nou manager, Gabriel Armanu, cu un alt antrenor, Bogdan Voica si cu o noua garnitura de jucatori, din garda veche ramânând doar portarul Raducu Tamas.

PUBLICITATE

La capitolul “new entries” figureaza si asociatia prin care Stiinta MD va fi finantata cu fonduri nerambursabile de la bugetul local (ACS Elite Sport), dar si clubul pe care va fiinta din aceasta vara echipa: CS Stiinta Municipal Bacau. Mai exact, clubul Primariei, adica fostul CSM 2010. Deocamdata, nu s-a intreprins niciun demers oficial privind trecerea Stiinta MD de sub tutela Clubului Sportiv Stiinta condus de Florin Grapa in “parohia” CS Stiinta Municipal Bacau, care il are ca director pe Bogdan Milon, insa mutarea este iminenta.

Practic, prin aceasta miscare se asigura dubla finantare a echipei de catre municipalitate. Pe de o parte, pe Legea 350/ 2005, ACS Elite Sport fiind beneficiara sumei de 1.500.000 lei gratie proiectulului “Reconstructia handbalului masculin bacauan” aprobat si votat in sedinta CL din aceasta saptamâna, iar pe de alta parte, Stiinta MD va primi bani de la bugetul local prin clubul-mama CS Stiinta Municipal, in baza raportarilor.

Asadar, Primaria va continua sa finanteze echipa de handbal masculin. Asta cu toate ca “dezastrul” lasat in urma de Asociatia Top Sport, defunctul colos bugetofag condus de cumatrul lui Romeo Stavarache, Constantin Apostol, nu a reusit sa fie clarificat nici pâna in prezent. Iar principalii interesati de clarificarea falimentului financiar si sportiv numit Top Sport ar trebui sa fie chiar cei ce au votat anul trecut alocarea catre aceasta asociatie a sumei de 5.700.000 lei. Unde s-au “topit” banii? De ce jucatorii nu au primit niciun salariu in 2015? Si cine isi asuma responsabilitatea?

Deocamdata, la capitolul responsabilitate a punctat doar Compania Dedeman, care nu numai ca s-a achitat de toate obligatiile contractuale, dar a dat si bani in plus la echipa. Dedeman va continua sa ramâna sponsorul principal al Stiintei MD si in Divizia A, obiectivul sportiv fiind construirea unei echipe de viitor si revenirea in Liga Nationala in 2016.

“Ne propunem sa câstigam un an. Decât sa riscam retrogradarea in 2016, mai bine vizam promovarea cu o echipa noua, de perspectiva”, este strategia noului manager Gabriel Armanu. Noua echipa va fi un melanj intre jucatorii care nu au apucat sa debuteze sezonul trecut in Liga Nationala, componentii vice-campioanei nationale de cadeti, cu Dragos Hantaru ca “sef de coloana” si handbalistii adusi in aceasta vara de la Centrul National de Excelenta: portarul Richard Freiwald, pivotul Gabriel Dumitru, interul stânga Robert Gal si interul dreapta Ionut Uruianu.

Toti acestia se vor grupa in jurul “ultimului mohican”, Raducu Tamas. “Am ramas aici din mai multe ratiuni, principalul motiv fiind de natura familiala. M-am casatorit recent, iar sotia mea, care este medic stomatolog, intentioneaza sa-si deschida un cabinet medical de profil, lucru ce necesita permanenta noastra in Bacau”, a declarat Tamas, care a adaugat: “Sunt convins ca daca persoanele in drept si-ar fi asumat responsabilitatea si ar fi lamurit lucrurile din timp, la echipa ar fi ramas si alti colegi de ai mei. Asta chiar si in conditiile unor reduceri salariale. Acum, tot ce imi doresc este sa readucem Stiinta MD in Liga Nationala in 2016”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

13 COMENTARII

 1. Nu sunt nebuni.Fac ce vor muschii lor.
  Si aceasta echipa are soarta echipei de handbal feminin STIINTA, a celei de fotbal etc.
  Inca mai rezista Florin Grapa dar urmeaza si echipa de volei.
  Multumim Romica pentru tot ce ai facut in oras de la scoli,strazi si pana la sport.

 2. pai nu domnul Armanu Benone a avut echipa pe mana vre o 5 6 ani??el era seful cu banii avea cele mai tari conditii in tara …prieten cu stavarache priten cu toti..iar a ajuns la cascaval…suntem o natie de nebuni..sincer acum..

 3. Din cate stiu Armanu a promovat SMD Bacau, a jucat in cupele europene 3 ani, a fost la echipa de fete unde a retrogradat, a facut o echipa de juniori cu care a luat 3 medalii

 4. Traiasca si infloreasca Romeo Stavaracche, Apostol, Ababei, toti cumetri si toate cumetriile lor !!!!
  N’ar mai avea parte de zile dar nici de lumanare in mana cand le-o veni sorocul.
  Au distrus fotbalul, au distrus handbalul, au distrus sportul.
  Cine il mai injura pe D-tru Sechelariu sa aiba aceaiasi soarta, cum am zis mai sus.
  Vinovati sunt doar bacauanii ptr ca l-au votat pe “bibliotecar”.

 5. Asa trebuia sa faca si SUCEAVA, de acum 2 ani…dar ambitia prosteasca a unora de a avea echipa in prima liga..chiar daca “ciuca batailor”…ne-a purtat in 2 ani de chinuri si decadere

 6. E o echipa capusa care nu are ce cauta. Au cheltuit banii si acum fac alta echipa capusa sa suga banii nostri. Benone Armanu ai devenit suveica si masina de cusut a primarului. E o rusine ce se intampla.

LĂSAȚI UN MESAJ