19 aprilie 2024
SportȘtiința, în sfârșit în fața propriului public

Volei masculin/ Divizia A2

Știința, în sfârșit în fața propriului public

În perioada 1-3 martie, Sala Sporturilor „Narcisa Lecușanu” va găzdui cel de-al patrulea turneu al Seriei de Vest. Cu această ocazie, fanii băcăuani își vor putea vedea la lucru, pentru prima oară în acest sezon, echipa favorită. Trupa antrenată de Eusebiu Țurcanu și Ionuț Vasluianu este lidera autoritară a seriei, fiind ca și calificată la turneul de promovare din aprilie

Cu un turneu se face primăvară. Pe bune că da! Iar anul acesta, primăvara este adusă inclusiv de calendarul Federației Române de Volei. Astfel, în perioada 1-3 martie, Sala Sporturilor „Narcisa Lecușanu” din Bacău va găzdui cel de-al patrulea turneu al Seriei de Vest din cadrul Diviziei A2 la volei masculin. Turneul de la finalul acestei săptămâni permite, după mai bine de un an de pauză, reîntâlnirea publicului băcăuan cu echipa favorită, Știința. Iar gruparea antrenată de Eusebiu Țurcanu și Ionuț Vasluianu se prezintă în fața propriilor fani nu doar în postura de lideră autoritară a Seriei de Vest, ci și de echipă deja calificată la turneul de promovare ce va avea loc în aprilie și va reuni primele două clasate din cele două serii.

„Și pentru noi este o mare bucurie să putem juca, din nou, în fața suporterilor noștri”, a declarat antrenorul Științei, Sebi Țurcanu. Anul trecut, „primăvara” a venit la finalul lui ianuarie, odată cu turneul găzduit de Știința în… Seria de Est. Un turneu câștigat de băcăuani, care au ratat, însă, ulterior, prezența la turneul de promovare la… mustață. Acum, datele sunt cu totul altele. Așa cum aminteam, Rîpeanu, Cuciureanu, Veber, Matanie și ceilalți studenți sunt ca și prezenți la Final Four-ul ce va decide promovarea. Mai mult, Știința își propune să organizeze și turneul de promovare, astfel încât șansele de a păși din nou în A1 să crească exponențial.„Știm că nu este ușor să aducem turneul la Bacău, mai ales că, din acest punct de vedere, vom avea drept contra-candidate echipele din București. Noi vom face însă tot posibilul pentru a câștiga licitația organizată de Federație deoarece ne dorim foarte mult să promovăm în A1”, a precizat antrenorul Țurcanu care, în tentativa de a readuce Știința pe scena primei divizii după o așteptare de șapte ani, a construit un lot peste nivelul ligii secunde. Un lot format din: Liviu Rîpeanu, Lucian Tofan, Paul Alecu, Tudor Matanie, Igor Secrieru, Cosmin Matei, Ștefan Țurcanu, Andrei Veber, Vlad Cuciureanu, Tudor Munteanu, Codrin Cernov, Matei Hagatiș, George Petrache, Ciprian Tofan (libero) și Mihai Șnel (libero). Așa cum aminteam, acest lot se va prezenta în weekend, în premieră, în fața propriului public. Vineri, de la ora 17.00, cu prilejul partidei contra Aradului, sâmbătă, tot de la 17.00, împotriva Oradei (meci ce va avea ca „deschidere”, de la ora 15.00, confruntarea din etapa 20 a Diviziei A1 la volei feminin dintre Știința Bacău și Alba Blaj) și, în fine, duminică, de la ora 13.00, în compania ultimei clasate, CS Vâlcea 1924.

„Așteptăm publicul băcăuan să vină într-un număr cât mai mare la jocurile noastre”, a subliniat Sebi Țurcanu. Și pentru că, în sfârșit, vine, vine primăvara, atmosfera din primul weekend de martie va fi cu adevărat specială în Sala Sporturilor „Narcisa Lecușanu”. „Ne-am pregătit cât mai bine pentru acest turneu. Și din punct de vedere sportiv- ne dorim să câștigăm toatele cele trei jocuri, oferind evoluții de calitate- dar și în plan organizatoric. Astfel, vom avea lângă noi echipa de majorete a Colegiului Național «Vasile Alecsandri» condusă de doamna profesoară Ionela Tuduriu, iar din tribune vom fi susținuți de o galerie numeroasă, care va face show”, a concluzionat antrenorul Științei Bacău, Eusebiu Țurcanu.

 

Rezultatele înregistrate până acum în Seria de Vest

Rezultatele primului turneu (27-29 octombrie 2023): Provolei Arad- SCM Zalău 3-2, Pro Volley Oradea- Știința Bacău 2-3, Pro Volley Oradea- Provolei Arad 3-0, Știința Bacău- SCM Zalău 3-0, Provolei Arad- Știința Bacău 2-3, SCM Zalău- Provolley Oradea 1-3. CS Vâlcea 1924 a stat.

Rezultatele celui de-al doilea turneu (24-26 noiembrie): SCM Zalău- Știința Bacău 1-3, Provolei Arad- CS Vâlcea 1924 2-3, CS Vâlcea- Știința Bacău 0-3, Provolei Arad- SCM Zalău 2-3, Știința Bacău- Provolei Arad 3-0, SCM Zalău- CS Vâlcea 1924 3-0. Pro Volley Oradea a stat.

Rezultatele celui de-al treilea turneu (26-28 ianuarie 2024): Știința Bacău- Pro Volley Oradea 2-3, CS Vâlcea 1924- SCM Zalău 2-3, Pro Volley Oradea- CS Vâlcea 1924 3-0, SCM Zalău- Știința Bacău 1-3, Știința Bacău- CS Vâlcea 1924 3-0, SCM Zalău- Pro Volley Oradea 3-0. Provolei Arad a stat.

 

Programul celui de-al patrulea turneu al Seriei de Vest/ Bacău, Sala Sporturilor „Narcisa Lecușanu”

Vineri, 1 martie, ora 17.00: CS Știința Bacău- Provolei Arad. Ora 19.00: CS Vâlcea 1924- Pro Volley Oradea.

Sâmbătă, 2 martie, ora 17.00: Pro Volley Oradea- Știința Bacău. Ora 19.00: CS Vâlcea 1924- Provolei Arad.

Duminică, 3 martie, ora 10.30: Provolei Arad- Pro Volley Oradea. Ora 13.00: Știința Bacău- CS Vâlcea 1924.

 

Clasamentul Seriei de Vest

1 CS Știința Bacău   9        8        1        26-9   23p.

2 Pro Volley Oradea 6        4        2        14-9   12p.

3 SCM Zalău           9        4        5        17-19 11p.

4 Provolei Arad       6        1        5        9-17   5p.

5 CS Vâlcea 1924    6        1        5        5-17   3p.

Dan Sion

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri