Băcăuancele au ratat accederea în Final Four, după ce au fost învinse marți seara, în deplasare, de bănățence, cu 3-0 (18, 23, 27)

Moment dificil pentru voleibalistele Științei Bacău, care par să plătescă tribut campaniei europene ce le-a dus până în semifinalele Cupei CEV. Studentele au ratat calificarea în Final Four-ul Cupei României, fiind eliminate în manșă unică de CSM Lugoj.

Confruntarea, programată inițial în ianuarie, a fost amânată din cauza condițiilor meteo vitrege de la acea dată și s-a disputat marți seara, la Lugoj. Gazdele au intrat mai bine în joc și și-au adjudecat setul inaugural la șapte puncte diferență: 25-18.

Știința s-a agățat de adversară, dar nu a reușit să egaleze situația la general, pierzând și al doilea set, de data aceasta la limită, cu 25-23.

Parțialul al treilea s-a dovedit și ultimul. Și a fost decis în prelungiri. Studentele au avut posibilitatea de a tranșa setul în favoarea lor, însă Lugojul a fost mai stăpână pe sine, adjudecându-și victoria cu 29-27 și calificându-se, alături de CSM București, CSM Târgoviște și Alba Blaj, în Final Four-ul programat la Alexandria, în perioada 14-15 mai. „Dacă am fi făcut 2-1, exista posibilitatea de a întoarce rezultatul.

Nu mai are însă niciun rost să vorbim despre ce s-ar fi putut întâmpla. Nu a fost 2-1, ci 3-0 și așa am părăsit competiția. Este o înfrângere care mă doare foarte tare, dar care are cauze obiective”, a declarat antrenorul Științei Florin Grapă. Astăzi, CSM Lugoj și Știința se vor afla din nou față în față. Tot pentru o restanță, dar în Divizia A1.

După jocul de campionat de la Lugoj, studentele se vor deplasa la Cluj, unde sâmbătă vor sustine ultimul meci din sezonul regulat, contra gazdelor de la „U” NTT Data. Eliminate din Cupa CEV și din Cupa României, băcăuancelor nu le mai rămâne decât campionatul, unde se luptă cu CSM Târgoviște pentru locul 3. Un obiectiv deloc ușor de atins în condițiile în care marți, CSM Târgoviște a învins-o cu 3-2 pe Alba Blaj, într-o restanță din etapa a 13-a.

Alte articole