La inițiativa grupului de consilieri județeni ai PSD, semifinalista Cupei CEV va putea fi finanțată de Consiliul Județean Bacău în baza unei asocieri pentru susținerea performanței

Consiliul Județean Bacău servește, echipa de volei feminin a Științei preia și atacă. Atacă decisiv. Nu doar un nou sezon competițional, ci și un nou capitol din istoria sa.

Un capitol care va pune punct unei perioade mai îndelungate de austeritate economică, cel puțin în raport cu „granzii” Diviziei A1, CSM București, Alba Blaj și CSM Târgoviște.

Astfel, în stagiunea 2019-2020, cea mai galonată echipă băcăuană din ultimele decenii va putea beneficia, în sfârșit, de o finanțare pe măsură.

Totul, în baza unei asocieri cu Consiliul Județean Bacău, la inițiativa grupului de consilieri județeni ai PSD. Știrea a fost confirmată pentru cotidianul „Desteptarea” de senatorul Dragoș Benea, președintele organizației județene PSD Bacău.

„Da, este adevărat. După ce în anii trecuți am prioritizat problemele de infrastructură ale județului, acum este timpul să susținem și marea performanță în sport. Iar echipa de volei feminin a Științei Bacău întruchipează perfect acest concept”, a declarat Dragoș Benea, care a adăugat:

„Dacă nici acum, după un sezon în care Știința a obținut o prestigioasă calificare în semifinalele Cupa CEV nu oferim sprijinul financiar cuvenit, atunci nu știu când ar fi momentul”. Momentul este cât se poate de oportun. Și asta pentru că, în clipa de față, Știința mai are sub contract doar trei jucătoare: Georgiana Faleș, Denisa Rogojinaru și Alexandra Ciucu.

Toate celelalte componente ale echipei care, în sezonul recent încheiat, a atins semifinalele Cupei CEV după ce a eliminat, pe rând, reprezentanta Serbiei, Zeleznicar Lajkovac, campioana Olandei, Sliedrecht Sport și vice-campioana Cehiei, VK UP Olomouc, și-au încheiat acordul cu Știința.

„În cazul în care se va realiza această asociere cu Consiliul Județean Bacău, am primi o adevărată gură de oxigen. Un parteneriat de acest gen, care presupune multă responsabilitate din partea noastră, permite crearea unei echipe cu care să ridicăm din nou ștacheta”, a declarat antrenorul Științei, Florin Grapă.

Conform surselor ziarului, parteneriatul dintre Consiliul Județean și echipa feminină de volei a Științei ar urma să fie definitivat până la mijlocul lunii iunie. Asta ar permite grupării băcăuane să-și configureze din timp efectivul pentru noul sezon. „Cu cât mai repede, cu atât mai bine, mai ales că adversarele noastre din competițiile interne, CSM București, Alba Blaj și CSM Târgoviște și-au conturat deja loturile”, a subliniat tehnicianul băcăuan:

„ În ediția care tocmai s-a terminat noi am stat doar în opt-nouă jucătoare, iar lucrul acesta s-a simțit. Acum, îmi doresc dubluri pe posturi, în condițiile în care, pe lângă campionat și Cupa României, vom avea de disputat și Cupa CEV”. Aceleași competiții, alt nivel de finanțare. Și, evident, noi satisfacții pentru publicul băcăuan.

„Un astfel de parteneriat cu Consiliul Județean ne-ar permite să configurăm o echipă cu care să atacăm podiumul Diviziei A1. Anul acesta, bronzul a fost luat de CSM Târgoviște, echipă cu un buget superior nouă, dar pe care am bătut-o în trei din patru meciuri”
Florin Grapă, antrenor Știința

„Echipa de volei feminin a Științei Bacău se identifică foarte bine cu conceptul de mare performanță, motiv pentru care avem datoria de a-i asigura o finanțare pe măsură”
Dragoș Benea, președintele organizației județene PSD Bacău