Un 2018 la superlativ pentru Știința Bacău. Locul 3 în ediția trecută de campionat, cu o echipă alcătuită aproape în exclusivitate din românce. Locul 3 acum, la finalul turului, cu o formulă remaniată. Și pentru ca acest cadru să fie complet, băcăuancele au pus punct anului cu o victorie de prestigiu în prima manșă a „optimilor” Cupei CEV: 3-2 miercuri seara, acasă, contra campioanei Olandei, Sliedrecht.

O victorie venită la capătul a aproape două de joc și finalizată cu un 16-14 în tie-break. „Într-adevăr, este o victorie importantă, în condițiile în care am trecut de campioana Olandei, nu de o formație oarecare. Cunoaștem cu toții forța voleiului din Olanda, țară care este mai mereu prezentă în finală la Europene, Mondiale sau Olimpiade”, a precizat antrenorul Științei, Florin Grapă.

Băcăuancele au făcut spectacol miercuri seara, dând, totodată, și MVP-ul partidei: Denisa Rogojinaru, cu 22 puncte. „Denisa a jucat foarte bine, cu precădere în primul set, când a avut procentaj de sută la sută”, a punctat Grapă. Și dacă tot am ajuns la date statistice, să identificăm principalul atu al Științei împotriva lui Sliedrecht, echipă venită din Liga Campionilor, unde a fost eliminată de Stuttgart, „călăul” Albei Blaj. „Bună întrebare! Dacă mă uit pe statistica meciului, ajung să mă întreb și eu: oare cum de le-am bătut pe olandeze?

Că la blocaj a fost egalitate, 11-11, la puncte din serviciu ne-au luat fața, 9-11, iar la servicii greșite a fost 10-5 în favoarea sau, mai exact, în defavoarea noastră. Eu zic că am stat mai bine ca ele în atac. Plus că unitatea de grup a echipei noastre și-a spus cuvântul”, opinează Florin Grapă. Studentele vor intra în vacanță până pe 3 ianuarie, pentru ca pe 22 ianuarie să dispute returul cu Sliedrecht. Ce-și dorește Florin Grapă de la 2019? „Stabilitate.

Lăsând la o parte factorul strict sportiv, am avut un 2018 cumplit. Cum-plit! Incertitudinile financiare ne-au măcinat, un motiv în plus să-mi felicit echipa pentru rezultatele obținute în ciuda tuturor problemelor. Iată de ce, pentru 2019 îmi doresc atât: stabilitate. Sper să o și avem”, a concluzionat tehnicianul echipei fanion a Bacăului.

Alte articole