Jucatoarele Stiintei stau si asteapta. Oare când vin banii? Foto: Liviu Maftei

Detinatoarea Cupei României continua sa astepte prima transa a proiectului aprobat de Primarie in baza Legii 350/ 2005 pentru a putea demara pregatirile in vederea noului sezon

Se zice ca timpul vindeca ranile. In cazul detinatoarei Cupei României la volei feminin, Stiinta Bacau, trecerea timpului adânceste si largeste rana. Astazi, ca si ieri si, de altfel, ca in toate lunile din urma, Stiinta nu este alceva decât o echipa ranita. In orgoliu, dar nu numai. Desi am intrat in a doua jumatate a verii, dubla realizatoare a eventului in 2013 si 2014 nu a reusit nici sa-si configureze lotul si nici sa stinga datoriile pe care le are fata de jucatoarele sub contract. Si desi proiectele pe Legea 350/ 2005 au fost aprobate dupa lupte seculare, ele nu sunt nici acum semnate in intregime de oficialii Primariei Bacau, astfel incât asociatiile sportive sa poata beneficia de prima transa de bani.

De la cauza (lipsa banilor) la efect: un lot incomplet si cu restante financiare pentru cea mai titrata grupare bacauana. “Adevarul este ca trecem printr-o situatie pe care nu mi-o imaginam posibila. Jucatoarele sunt neplatite de luni de zile, iar noi nu putem face nimic in acest sens decât sa asteptam si sa speram. Asteptam banii- dupa cum stiti, ni s-au alocat doua milioane de lei- si speram ca prima transa din aceasta suma sa vina cât mai repede”, a declarat antrenorul Florin Grapa, care a facut mai multe demersuri in acest sens catre conducerea Primariei: “Zilele trecute, am vorbit cu primarul Romeo Stavarache, care m-a asigurat ca, in momentul in care va avea hârtiile pe birou, le va si semna, pentru a da drumul la bani.

PUBLICITATE

Adevarul este ca, pâna la aceasta discutie, eu nu vorbisem cu primarul Stavarache nimic referitor la proiectele pe Legea 350. In ultimele luni, singurele persoane din Primarie cu care am vorbit pe aceasta tema au fost Radu Ababei si Gabriel Lupu. Asta e realitatea. Repet, astept ca aceasta situatie care a intârziat nepermis de mult sa se solutioneze cât mai grabnic deoarece fetele ma tot suna intrebându-ma de bani, iar noi trebuie sa ne reunim pe 3 august”.

La reunire, Stiinta va conta, sigur, pe Sabina Moisa, Denisa Rogojinaru, Ioana Baciu, Tatiana Lupu, Mihaela Albu, Alexandra Badea, Lorena Ciocean, Iulia Matache si Loredana Filipas. “Sigur ca mi-as mai dori sa aduc jucatoare, dar nu vedeti ca nu avem bani nici pentru a le plati pe cele aflate deja sub contract?

Cum sa ma angajez in niste promisiuni daca nu am siguranta ca le pot onora”, se intreaba Florin Grapa, care are o singura certitudine: in sezonul ce va incepe in octombrie, Stiinta nu va avea in lot nicio jucatoare din strainatate. Este pentru prima data in ultimii ani când echipa bacauana nu mizeaza pe straniere. Sa fie asta singura pierdere!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Aceeași tehnica de sifonare a fondurilor a folosit-o Dl primar si la echipa de handbal feminin a Stiintei. Pana la urma s-a ajuns la Tribunal! Mai scăpați Dl ziarist si o sa va doară rău de tot cand o sa vedeti peste ce buboi o sa dați!

  2. Romica nu a adunat niciodata voturi de la volei fete pentru ca lumea a asociat intotdeauna succesele fetelor cu priceperea profesorului Florin Grapa nu cu mutra primarului care avea grija intotdeauna sa vina la sala dupa ce incepeau meciurile ca sa fie sigur ca il zaresc votantii din tribuna. Sportul bacauan s-a dus de ripa sub obladuirea lui Stava si trist este ca pina si o echipa cu rezultate mari precum echipa de volei feminin a fost distrusa de interesele meschine ale celor din Primarie

  3. Domnule profesor credeti ca daca ati vorbit numai cu ceilalti onorabilul nu stia ce se intampla?
    Chiar credeti ca este rupt de realitate si asa cum a declarat la eliberare se va ocupa (numai) de cainii maidanezi si de spatiile verzi? Aveti experienta vietii si nu va duce de nas un neica nimeni ca Romica.
    Spre rusinea noastra inca mai conduce acest oras din cuibul de la biblioteca.

LĂSAȚI UN MESAJ