Voleibalistii bacauani nu stiu inca in ce divizie vor evolua. Cert este doar parcursul din Cupa: se incepe cu Dinamo, pe 1 octombrie

Septembrie continua sa fie la fel de cald ca si august. Si, din perspectiva voleibalistilor Stiintei Bacau, la fel de incert. Desi promovati in Divizia A1, studentii nu stiu inca daca vor evolua in prima liga sau vor continua in esalonul secund.

“Adevarul este ca nu avem lot pentru Divizia A1”, a declarat antrenorul Stiintei, Cornel Paduraru, care s-a despartit in inter-sezon de mai mult de jumatate din echipa. Astfel, Achimescu si Mario Draghici au luat drumul Statelor Unite ale Americii, centrul Eduard Ocunschi a fost achizitionat de Steaua, in timp ce libero-ul Ursache a plecat la Piatra Neamt.

“Nu avem lot de prima liga, dar nici nu vrem sa suportam sanctiuni severe in cazul unei retrageri din A1. Prin urmare, asteptam sa vedem pozitia Federatiei, care ne va comunica, cel târziu la mijlocul saptamânii viitoare, ce riscam daca nu vom juca in Divizia A1. Este posibil sa fie vorba doar de o sanctiune financiara, dar nu este exclusa nici o interdictie de a promova in urmatorii doi ani, ceea ce nu ne-ar conveni deloc”, a adaugat Cornel Paduraru.

Pâna la decizia FRV, tehnicianul bacauan nu si-a luat in totalitate gândul de la câteva achizitii care sa fortifice lotul Stiintei: “Marea majoritate a echipelor si-au definitivat loturile, insa noi continuam sa cautam solutii. Sper sa le si gasim. Oricum, este clar ca saptamâna viitoare lucrurile se vor limpezi: si in privinta efectivului, si in privinta campionatului in care vom juca”.

In acest moment, singurul lucru cert este ca, pentru Stiinta, sezonul va incepe pe 1 octombrie. Cu un meci contra lui Dinamo Bucuresti, in faza preliminara a Cupei României. Confruntarea cu Dinamo va avea loc in mansa unica, la Bacau, câstigatoarea urmând sa acceada in turul urmator, unde va da peste Tricolorul Ploiesti, pe data de 8 octrombrie. Si in aceasta faza se va juca in mansa unica, tragerea la sorti hotarând ca invingatoarea dintre Stiinta si Dinamo sa evolueze pe teren propriu.

Partidele tur-retur vor incepe de-abia din faza a treia, in care, daca vor ajunge, bacauanii se vor lupta cu SCMU Craiova, pe 16, respectiv 23 noiembrie. Pâna atunci, insa, e cale lunga. Iar pe 15 octombrie incepe campionatul Diviziei A1. Cu sau fara Stiinta?


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ