După înfrângerea dramatică, în cinci seturi, de săptămâna trecută, în fața Medicinei Târgu Mureș, deținătoarea Cupei României la volei feminin, Știința Bacău, a pierdut sâmbătă seara derby-ul cu CSM București, cu scorul de 2-3 (19-25, 25-27, 25-21, 27-25, 7-15), la capătul unui meci disputat și spectaculos. Gazdele au fost conduse cu 2-0 la seturi, însă datorită concentrării, dar și a publicului superb, au reușit să egaleze situația și să trimită meciul în set decisiv.

În primul set, echilibrul s-a păstrat până la scorul de 15-16, iar din acel moment bucureștencele s-au desprins la 21-16 și și-au adjudecat setul cu scorul de 25-19. Al doilea set a fost câștigat cu greu de oaspete (27-25), setul încheindu-se cu două atacuri în blocaj ale Științei. Din acest moment, ”studentele” au început să joace mult mai bine și au câștigat următoarele două seturi cu scorul de 25-21, respectiv 27-25. Setul decisiv a început bine pentru băcăuance, care au condus cu 5-4, însă valoarea jucătoarelor străine, dar și a Roxanei Bacșiș și-a spus cuvântul, iar CSM București a câștigat tie-break-ul cu 15-7.

Știința Bacău a părăsit terenul de joc în aplauzele publicului, care a apreciat spectacolul și ambiția pe care au arătat-o ”studentele”. Următorul meci al formației băcăuane va avea loc miercuri de la ora 17:00, tot pe teren propriu, în Cupa României, cu CSU Medicina Târgu Mureș.

PUBLICITATE

”În primul rând, vreau să spun că toată lumea știe faptul că Știința Bacău e o echipă extraordinară, care, pe teren propriu, joacă un volei foarte bun. Suntem foarte fericiți, pentru că am avut o săptămână foarte grea, cu deplasarea din Germania, din Cupa Challenge, unde am avut, de asemenea, o partidă dificilă. Nu ne-a fost deloc ușor ca, după această călătorie, să găsim energia de a lupta astăzi. Îmi pare rău pentru faptul că, în setul al patrulea, am avut două mingi de meci, însă important rămâne faptul că jucătoarele noastre au continuat să lupte. Sunt fericit, derarece eu cred că, la acest moment, nimeni nu poate câștiga aici, la Bacău, datorită voleiului foarte bun practicat de echipa gazdă. Cred că, în tie-break, diferența a fost fpcută de blocajul nostru, pe fondul unui serviciu bun.”
Francois Salvagni (antrenor CSM București)

”Îmi pare rău că am pierdut fiindcă, exceptând ultimul set, celelelalte au fost bune, iar echipa noastră a arătat că poate juca. Din păcate, n-am reușit să ne menținem la acest nivel până la capăt. Sunt de acord că diferența a fost făcută de serviciu și de preluarea din serviciu, acestea fiind capitole care trebuie îmbunătățite. Fără aceste două elemente, ne va fi foarte greu să ajungem în primele 4 locuri, însă eu cred că lupta rămâne deschisă.”
Florin Grapă (antrenor Știința Bacău)

Știința Bacău: Sabina Moisa (3 puncte), Cristina Cazacu (17), Denisa Rogojinaru (14), Claudia Gavrilescu (9), Tatiana Lupu (6), Crina Bălțatu (1), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Ioana Baciu (17), Tsetelina Zarkova (4), Irina Radu (2), Lorena Ciocian, Nicoleta Manu – libero. Antrenor: Florin Grapă.

CSM București: Giulia Pincerato (2 puncte), Roxana Bacșiș (33), Laura Pihlakamaki (22), Maryia Karakasheva (16), Jasna Majestorovic (11), Tamara Susic (4), Jole Rizzini – libero. Au mai jucat: Georgiana Faleș (1), Diana Tătaru, Mihaela Ozun. Antrenor: Francois Salvagni.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ