Știința- Azerrail Baku 3-1 (23, 20, -22, 18)

Baku? Ba nu: Bacău!

Or fi având ei petrolul, banii și două cupe europene. Plus jumătate din naționala Azerbaidjanului, locul 4 la ultimul CE. Noi avem însă altceva.

Avem o echipă care renaște mereu sub comanda lui Florin Grapă: Știința Bacău. Scrii Știința, citești Bacău. Și adaugi cu mândrie: România. Marți seară, voleibalistele românce ale Științei au reușit o poezie de meci în prima manșă a „șaisprezecimilor” Cupei Challlenge.

Cu o organizare perfectă a jocului și cu o apărare care l-ar fi făcut invidios și pe Helenio Herrera, Știința a învins cu 3-1 pe Azerrail Baku. Primul set a fost luat de băcăuance. Cu tot cu un pumn de piramidoane. Grație a șase puncte consecutive, oaspetele s-au desprins la 21-16.

Numai că studentele au revenit incredibil, egalând la 23 și făcând diferența grație asului reușit de Ciocian și a punctului decisiv realizat de Sipoș. Cu Rogojinaru devastatoare (20 puncte), Știința și-a adjudecat parțialul secund la 20. Și se părea că va tranșa meciul în trei seturi după ce a revenit de la 10-15 la 21-20.

Numai că Zhidkova a dat cu barosul, zguduind tabela: 25-22 și 2-1 la general. Întorsătură de situație? Nici vorbă! Băcăuancele s-au ținut tare și au facut ravagii în setul patru, spre deliciul tribunei vulcanice: 25-18 și 3-1!

În formula Ciocian (Kapelovies) Cazacu, Lupa, Faleș, Sipoș (Matache), Rogojinaru (Berdlă), Albu, Știința triumfă și în Europa.

Și așteaptă cu încredere returul din ianuarie, de la Baku. Acolo unde sunt petrolul și toate celelalte.

Alte articole