Peste o suta de copii din toata tara, momente pline de emotii si recitaluri muzicale ale unor nume sonore ale scenei românesti. Aceasta a fost foarte pe scurt reteta succesului Festivalului de Muzica pentru Copii „Stea Printre Stele”, editia a V-a, desfasurat la sfârsitul saptamânii trecute pe scena Teatrului Municipal Bacovia din Bacau.

Concurentii, impartiti pe categorii de vârsta plus categoria „grupuri”, au excelat pe scena teatrului bacauan in fata unui juriu de marca: Nico-interpreta de muzica usoara, Aurelian Temisan-interpret de muzica usoara, Mihai Alexandru-compozitor-presedintele juriului, Matei Laurentiu- compozitor, Bogdan Alexe-regizor si producator Dream Media Production, Claudiu Bulete-compozitor-CB Media si Marcel Iorga-compozitor. De altfel, juratii au avut o misiune dificila, toti concurentii fiind foarte bine pregatiti.

Dupa doua zile de concurs, sâmbata, 22 octombrie, a avut loc si Gala Festivalului, in care au evoluat cu momente coregrafice copiii beneficiari de la Centrul Daniel, insotiti de cei care ii pregatesc, sportivi de la Academia de Dans Adamas, recitaluri ale unor câstigatori ai editiilor anterioare si ale Alessiei Popa, incununate de reprezentatiile extraordinare ale lui Nico si ale lui Aurel Temisan.

PUBLICITATE

Si festivitatile de premiere, oficiate de membrii juriului, au fost presarate cu momente muzicale si surprize. Cel mai important fapt este ca toti participantii la aceasta editie a festivalului „Stea Printre Stele” au primit premii din partea organizatorilor si a sponsorilor.

In urma jurizarilor, Trofeul Festivalului a fost adjudecat de Serenada Alexandra Sirghi din Galati, Trofeul Junior a fost câstigat de George Mario Rus din Oradea, iar Trofeul Adolescent a mers la Doinita Ionita din Râmnicu-Sarat.

Fiecare categorie de vârsta, pe lânga mentiuni, premiile I, II si III, a avut câte un trofeu, acestea fiind câstigate de: Cezara Gavruta din Oradea la 5-6 ani, Nina Manolache din Bacau la 7-8 ani, Lavinia Bostan din Galati la 8 ani, Paula Both din Ploiesti la 9 ani, Rianna Eliza Rusu din Pascani la 10 ani, Delia Andreea Andrei din Bacau la 11 ani, Daria Istrate din Piatra Neamt la 12-13 ani, Daria Oprea din Bucuresti la 14-16 ani, Valentina Ilie din Galati la 17 ani A si The Jive din Bacau la categoria „grupuri”.

Festivalul National de Muzica pentru Copii „Stea Printre Stele” este organizat anual in Bacau de Asociatia pentru Sprijin a Copiilor cu Handicap Neoromotor – Centrul „Daniel”. Acest proiect a fost finantat de Consiliul Judetean Bacau, prin legea 350.

„Eu sunt pentru a doua oara la acest festival si comparativ cu anul trecut, notele au fost mai mari ceea ce inseamna ca a crescut calitatea concurentilor. Organizarea a fost impecabila iar noi, cei din juriu, ne-am simtit extraordinar. Cu siguranta vom veni si la editiile urmatoare ale acestui festival.”
Aurel Temisan, interpret de muzica usoara, membriu al juriului

„A fost o editie foarte reusita. Dupa cum am vazut, copiii participanti si parintii lor au fost foarte incântati ceea ce pentru noi conteaza foarte tare. De fapt, acesta este si scopul, sa producem bucurie, pentru ca muzica este un cântec de alint al sufletului.”
Marioara Popa, presedinte al A.S.C.H.N. – Centrul „Daniel” Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ