Cu toate că s-a lăsat cortina peste ediția a IX-a a Festivalului de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret, ecourile sunt încă foarte ample. Acest eveniment este organizat anul de Asociația „Centrul Daniel” din Bacău. Festivalul este un concurs de interpretare care îşi propune să contribuie la descoperirea şi lansarea de copii și tineri interpreţi de muzică uşoară cu varste intre 4 și 23 ani, să aducă impreună copii talentați, copii cu dizabilități și personalități marcante ale muzicii ușoare românești. Este acel concurs tip festival organizat într-o perspectivă integrativă pentru a demonstra că handicapul nu trebuie sa îngrădească accesul la viața culturală, nu trebuie să conducă la izolare, nu trebuie să afecteze viața copilului; copiii sunt copii indiferent de existența talentului sau a dizabilității /handicapului, și pot fi educați, astfel încât, împreună, să construiască o lume mai buna. La această ediție au participat 134 de copii și tineri din toate colțurile țării.

„Iată că am ajuns la cea de a noua ediție de festival. Cu multe emoții pentru perioada pe care o traversăm și cu multe restricții în vigoare am încercat, și sperăm că am și reușit să scriem încă o filă frumoasă de poveste în cartea Festivalului nostru. Cu mulți copii dornici să participe, să cânte și să ne încânte cu vocile lor cristaline, cu un juriu de excepție, cu recitaluri pe măsură, cu momente coregrafice ce au încântat privirile publicului spectator. Mulțumim din suflet tuturor celor care și-au adus aportul și au pus umărul la realizarea acestei ediții: colaboratori, parteneri dar mai ales sponsori. Ca o concluzie a ceea ce s-a întâmplat în cele douș zile de concurs, dar și în gala de premiere, putem spune că a fost o ediție reușita, ce ne-a încărcat bateriile și ce ne motivează pentru urmatoarea ediție, a X-a, deci ediție jubiliară ce ar trebui să le depășească pe toate edițiile de până acum”, a declarat Cătălina Ionela Popa, coordonator proiect festival.

Cuvinte frumoase și aprecieri au venit și de la membrii juriului:

„Cea de-a IX-a ediție a Festivalului STEA printre Stelede la Bacău a confirmat și în acest an, valoarea și talentul tinerilor interpreți înscriși în concurs! Consider că această ediție a fost deosebit de reușită și abia aștept să ne reîntâlnim anul viitor, când acest festival va aniversa 10 ani de la prima ediție, deci vom avea parte de multe surprize, sperăm cât mai plăcute! Îi felicităm pe toți interpreții participanți, pe toți interpreții premiați cu trofee și premii la această ediție, pe profesorii lor pentru rezultatele obținute, pe părinți pentru efortul lor și pentru educația oferită copiilor lor dar și pe artiștii noștri dragi (Luminița Anghel, Tudor Turcu, Alessia), pentru frumoasele lor recitaluri! Un ultim cuvânt de apreciere se cuvine câștigătoarei Marelui Trofeu al Festivalului – Nina Manolache – 12 ani, din Bacău, o tânără interpretă foarte talentată, pregătită de prof. Irina Pashalov la Școala M.Y. Music Art din Moinesti! Felicitări tuturor și să ne revedem cu bine la cea de-a X-a ediție în 2022!”

Bogdan Dragomir – Muzician și Jurnalist la Radio România Regional, membru juriu

„Am avut încă o data, bucuria de-a participa in juriul unui festival foarte bine organizat,de înaltă ținută.A fost un concurs cu ștacheta foarte ridicată,cu un juriu competent și riguros. Este mereu o bucurie să mă reîntâlnesc cu familia Popa, o familie cu o poveste de viață emoționantă,care ne-a dat o lecție de viață remarcabilă. Felicit organizatorii și participanții, părinții și profesorii și consider acest festival,ca fiind unul dintre cele mai reușite din tară.” Luminița Anghel, membru juriu

De fiecare dată când vin la Festivalul ”Stea printre stele” mă încarc cu dragoste și energie bună, pentru o lungă perioadă de timp. Organizatorii sunt oameni frumoși și curați sufletește, iar obiectivul lor legat de ”Centrul Daniel”, este minunat. Și anul acesta a fost bătălie mare pe premiile puse în joc, dar slavă Domnului că s-au găsit soluții ca majoritatea copiilor să plece cu câte ceva acasă. Și n-a fost o periodă ușoară. Cu ajutorul lui Dumnezeu au reușit să ducă la capăt această ediție, într-un mod exemplar.” Mihai Alexandru, compositor, președintele juriului.

„A fost o editie foarte reușită în ciuda vremurilor pe care le trăim. Toată lumea a fost foarte încântată ceea ce pentru noi contează foarte tare. De fapt, acesta este și scopul, să producem bucurie, pentru că muzica este un cântec de alint al sufletului.” Mărioara Popa, președinte Centrul „Daniel” Bacău.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE