Din Constitutie, pricepem ca România este un stat de drept. Vreme de trei mandate, Ion Iliescu a sustinut ca trudeste la fundamentarea acestui tip de stat. Dupa pensionarea cotrocenista si-a dat seama ca traieste intr-un stat mafiot.

Emil Constantinescu a spus ca are mare incredere in statul de drept. A parasit scena, acuzând ca a fost tradat. De catre statul de drept? M-ar mira.

Traian Basescu a trâmbitat doua mandate ca lucreaza la temelia profunda a statului de drept. Dupa predarea sceptrului a constatat ca, de fapt, a zamislit un stat mafiot. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu (incoltit de niscaiva acuzatii, solicitând demisia unor capete din D.N.A. si S.R.I.), ii scrie la misto-sumbru presedintelui cotrocenist actual, solicitându-i sa verifice daca afirmatíile lui Traian Basescu despre mafiotismul nostru oficial de stat sunt adevarate.

PUBLICITATE

Deoarece incearca sa gestioneze imaginea statului (si se afla abia la inceput de mandat), Klaus Iohannis zice ca statul de drept este functional. Probabil ca statul va deveni mafiot si in declaratiile sale postcotroceniste, date fiind unele nepotriviri intre ceea ce spun niste instante despre câteva dintre proprietatile sale si ceea ce sustine domnia sa.

Sute de fosti demnitari români, oameni care au trudit vorbind emotionant despre suprematia statului nostru de drept, dupa ce-au ajuns sa cocheteze cu puscaria au inceput sa argumenteze ca traim intr-un stat mafiot.

Sensibil cum sunt, i-am crezut pe toti, desi au intrat in flagranta contradictie cu asertiuni anterioare de-ale lor. Am ajuns, ca unul care am mare respect pentru intelepciunea/judecata rabinilor, la o solutie de compromis: traim intr-un stat de drept mafiot. Nu cred ca sunt prizonierul unei contradictii.

Daca prin drept intelegem totalitatea regulilor si normelor juridice care reglementeaza relatiile sociale dintr-un stat, stiind ca mafiotii au reguli si norme stricte, de ce-am fi in ofsaid? Inteleg faptul ca se doreste arzator primenirea Constitutiei. Va propune cineva ca statul român sa fie consacrat ca stat de drept mafiot? Nu m-ar mira. Ion Iliescu voia, neaparat, economie de piata originala. Sa recunoastem, i-a cam iesit pasienta. De ce n-am avea si un stat de drept original?


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Intradevar ezista o mare contradictie intre ceea ce consfiteste CONSTITUTIA si realitatea pe care o traim,,,toti Parlamentarii si membrii guvernului JURA cu mana pe Biblie,,ca respecta Constitutia si doreste BINELE poporului si toti FURA???!!!!,
    Se pare ca de fiecare data la Alegeri am ales niste MAFIOTI si atunci traim intr-un STAT MAFIOT,,,>>>>

LĂSAȚI UN MESAJ