22 mai 2024
Zona zeroFapt diversStatiuni montane in Romania. Unde poti merge daca vrei sa schiezi sau...

Statiuni montane in Romania. Unde poti merge daca vrei sa schiezi sau sa faci drumetii?

Chiar daca foarte multi romani aleg sa isi petreaca vacantele in Alpi sau in muntii Bulgariei, Romania are capacitatea de a uimi prin statiuni cu peisaje uimitoare, care sa ofere doza de adrenalina si de distractie de care are fiecare dintre noi nevoie. Este adevarat ca statiunile noastre nu sunt atat de bine puse la punct ca altele si de asemenea, este la fel de adevarat ca pare mult mai atractiva o vacanta peste granita, insa daca scapi de prejudecati, poti descoperi adevarate bijuterii in Muntii Carpati.

Acesti munti care ocupa mai bine de 31% din suprafata Romaniei, ofera peste 400 de parcuri si de rezervatii naturale, care ascund sute de specii de animale si de plante ce pot fi gasite doar aici. De asemenea, muntii Carpati ascund si zeci de statiuni montane, unele dintre reusind sa se ridice la standarde de inalta calitate.

Care sunt statiunile montane din Romania in care iti poti petrece vacantele cu incredere si unde poti gasi camere de inchiriat la munte ieftine ?1) Poiana Brasov

Este, probabil, cea mai titrata statiune montana din Romania, motivele sunt destul de multe. In primul rand, este o statiune aflata foarte aproape de orasul Brasov, cu acces facil si cu preturi relativ mici. Multi straini au declarat-o drept cea mai ieftina statiune de ski din Europa, lucru adevarat daca raportam pretul la dotari.
Statiunea aflata la poalele Muntelui Postavaru este situata la altitudinea de 1030 de metri, are nu mai putin de 12 partii de ski si permite practicarea unui numar mare de sporturi. Pe timp de vara, muntii din jurul sau permit drumetii montane colorate de peisaje impresionante.

2) Predeal

Aproape de Poiana Brasov, statiunea Predeal este situata pe Valea Prahovei, la doar 25 de km de Brasov. Este, de asemenea, foarte bine dotata din punct de vedere turistic, cu unitati de cazare de cea mai buna calitate ce pot fi rezervate cu usurinta pe www.rezervasigur.ro , cu telescaune, partii, teleskiuri si instalatii de luminat.
Statiunea Predeal este locul de pornire pentru cele mai atractive trasee montane, fiind preferata de un numar impresionant de turisti.

3) Busteni

O alta statiune atractiva din Romania este Busteni, situata in aceeasi zona a Vaii Prahovei si considerata a fi perfecta pentru sporturile de iarna. Spre deosebire de primele doua, statiunea Busteni ofera si obiective culturale atractive: Biserica Domneasca, Castelul Cantacuzina sau Crucea Eroilor Neamului.
De asemenea, sunt atractive si obiectivele naturale, cum ar fi Babele, Sfinxul sau Cascada Urlatoare.
Pe timp de vara, statinea Busteni atrage prin masivul Bucegi, care are zeci de trasee de alpinism sau de catarare, precum si o multime de servicii deosebite care sa ocupe timpul turistilor intr-un mod placut.

4) Sinaia

Este cea mai complexa statiune din lantul Carpatic, deoarece ofera nu doar partii si peisaje, ci si un patrimoniu cultural extrem de bogat. In Sinaia poate sa fie gasit castelul Peles, Casteluul Pelisor si Manastirea Sinaia, dar si case memoriale ale unor oameni de cultura care si-au pus amprenta asupra istoriei Romaniei : George Enescu, Nicolae Iorga sau Cezar Petrescu.
Cota 1400, acolo unde se afla statiuna Sinaia, este punctul de plecare pentru foarte multe drumetii si pentru cele mai atractive partii pe timp de iarna.

5) Vatra Dornei

Unul dintre motivele pentru care Vatra Dornei nu este atat de populara este faptul ca este departe de Bucuresti. In rest, are toate calitatile pentru a fi o adevarata bijuterie montana, ceea ce ii confera si denumirea de ” Perla Bucovinei”. In Vatra Dornei vei gasi izvoare cu apa termala de cea mai buna calitate, peisaje foarrte frumoase si posibilitatea de a face sporturi de iarna: rafting, parapanta, ski sau sporturi mai putin titrate, dar totusi pline de adrenalina si de distractie.
Vatra Dornei se afla in Bucovina, in Depresiunea Dornelor, la aproximativ 112 km de Suceava.

6) Arieseni

Calatorim in vestul Romaniei, pentru a descoperi cea mai interesanta statiune din Muntii Bihor. Situata in judetul Alba, la o altitudine de 1000 de metri, Arieseni este bijuteria Apusenilor, oferind peisaje incredibile si fiind unul intre obiectivele turistice pe care orice roman trebuie sa le vada cel putin o data in viata.
Arieseni este cunoscuta pentru cele 6 luni din an in care se poate schia, dar si pentru diversele obiective turistice, cum ar fi Pestera Portilor Bihorului, Ghetarul de la Scaricica sau Manastirile Lupsa si Posada.

7) Ranca

Aflata la poalele Muntelui Parang, Ranca este o statiune care a inflorit in ultimii ani extrem de rapid. Accesul nu este tocmai facil, insa merita din plin efortul de a ajunge pana aici, in conditiile in care poti descoperi cel mai inalt drum al Romaniei ( Transalpina) si poti vedea in cadrul lor natural ursi, rasi, vidre, vulpi, jderi, caprioare sau cerbi. La Ranca pot fi practicate fara probleme sporturile de iarna si de asemenea, cadrul natural este perfect pentnru o multime de sporturi de vara, incepand cu simplele drumetii si terminand cu parapanta.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri