Recent, zonele gărilor CFR au fost verificate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor. Acțiunea a făcut parte dintr-un control efectuat la nivel național care a vizat condițiile de transport pe căile ferate, precum și serviciile de alimentație oferite consumatorilor de către comercianții din zona gărilor.

La nivelul județului, au fost controlate 6 gări, dar și comercianți care prestau servicii în incinta sau în apropierea stațiilor CFR. În mod evident, controalele au scos la iveală numeroase nereguli. De exemplu, în zona pietonală din incintele gărilor, au fost găsite găuri în paviment, dar și bucăți lipsă din piatra sau gresia cu care erau placate. În plus, în zona peroanelor, multe dintre bănci erau stricate, iar platforma stațiilor CFR nu era înălțată și se afla la o distanță destul de mare de tren, astfel încât accesul pietonului în vagoane era îngreunat, punându-l chiar în pericol pe acesta.

Probleme au fost găsite și în zona sălilor de așteptare, unde comisarii băcăuani au găsit ferestrele sparte și jegoase, existând păsări în interiorul clădirii. Mai mult, la pasajele subterane finisajele erau deteriorate, treptele ciobite, iar pereții și tavanele scorojite, cu infiltrații de apă. Deficiențe au fost depistate și în sectorul firmelor care făceau comerț în zona gărilor. Astfel, comercianții verificați au fost găsiți că aveau produse neetichetate în blocul alimentar, iar în alte cazuri, nu informau consumatorii în privința ingredientelor alergene conținute de produsele aflate la vânzare. „Ca urmare a deficiențelor constatate, s-a dispus aplicarea de 9 sancțiuni contravenționale, constând în 8 avertismente și 1 amendă contravențională în valoare de 3.000 lei, aplicată unui restaurant fast food, pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor. În plus, în două cazuri, s-a decis oprirea temporară a prestării serviciului, respectiv două grupuri sanitare”, a declarat Adrian Roșca, șeful Protecției Consumatorilor Bacău.