Primariile bacauane care au fost incluse in proiectul pilot ”Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate in comunitate” au lansat proiectele având ca scop dezvoltarea de servicii destinate copiilor vulnerabili identificati in cadrul recensamântului realizat de UNICEF. E vorba despre 38 de proiecte scrise si depuse de 38 de primarii, care vor fi implementate pâna la 31 decembrie 2016.

„Proiectele vizeaza dezvoltarea de centre comunitare, completând seria actiunilor pe care UNICEF, in parteneriat cu autoritatile judetene si institutiile publice, le sustin deja la nivelul fiecareia din cele 38 de autoritati publice locale, arata Marian Vatamanescu, purtatorul de cuvânt al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau (DGASPC). Centrele comunitare vor asigura un pachet de baza de actiuni si interventii preventive facilitând accesul la servicii sociale, de sanatate si educationale pentru un numar de aproximativ 2.400 copii vulnerabili si parintii acestora din cele 38 de comunitati din proiect.”

Familia, „prim responsabil in cresterea copilului”

PUBLICITATE

Cele 38 de proiecte vor primi, fiecare, maximum 10.000 de lei de la UNICEF. Proiectul demarat de UNICEF, unic in tara, este realizat in parteneriat cu cele 38 de primarii, Consiliul Judetean, Prefectura Bacau, DGASPC, Directia de Sanatate Publica, Inspectoratul Școlar Judetean, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta in Educatie, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret.

Activitatile se concentreaza pe sprijinul familiei ca „prim responsabil in cresterea si ingrijirea copilului”, dar include si masuri pentru identificarea timpurie a riscurilor si vulnerabilitatilor copiilor si familiilor in care traiesc. Proiectul pilot este finantat de UNICEF si Granturile Norvegiene, bugetul total fiind de 5,3 milioane de euro.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ