I.D. Festul îți bate-n geam! Până pe 20 iunie, te poți înscrie la cea de-a XVII-a ediție a Festivalul Naţional de Teatru în Limba Română pentru Tineri Ingenious Drama Festival!

Începând din 1997, I.D. Festul pune Bacăul pe harta festivalurilor de teatru pentru tineri. La fiecare ediție, se adaugă un număr impresionant de concurenți, traineri și un juriu profesionist, pentru a construi împreună acest fenomen de teatru amatoricesc, care depășește cu mult o manifestare de liceu. Festivalul promovează spiritul tânăr și dorința acestuia de a se manifesta prin teatru, oferind șansa sutelor de participanți să joace pe o scena de teatru, să-și depășească limitele în cadrul atelierelor susținute de către traineri profesioniști și să întâlnească tineri entuziaști care împărtășesc aceeași pasiune. În urma celor 10 zile de spectacole, se vor oferi premii celor mai ingenioase reprezentații.
Organizat în totalitate de adolescenții din Asociația Ingenious Drama, festivalul se va desfășura anul acesta între 10-20 iulie, pe scena Teatrului Municipal Bacovia, Bacău, sub sloganul ,,Un festival cât un carnaval”.

,,Prin intermediul festivalului urmărim atât să implicăm o echipă tânără în organizare, cât şi să atragem un public variat, la nivel local, contribuind la dezvoltarea culturală a oraşului Bacău. Festivalul va include atât spectacole invitate, cât şi piese de teatru ale trupelor participante, venite din toate colţurile ţării. Urmărim prin aceasta, să întărim semnificaţia pe care acest eveniment o are în cadrul comunităţii închegate a lumii I.D. Fest. Festivalul antreanează o schimbare ce are ca scop clădirea unor generaţii mai vii, capabile să ţină piept provocărilor şi să iniţieze la rândul lor schimbarea. Din propria experienţă, pot spune că ansamblul de trăiri în cadrul unei trupe de teatru, al unei echipe organizatorice, al unui grup închegat este singurul care poate întregi dezvoltarea individuală, completând astfel sistemul educaţional clasic”
– Bejan George-Bogdan, președintele Asociației Ingenious Drama

PUBLICITATE

20iunie_InscrieriIDFest2016

Dacă îți place teatrul, faci parte dintr-o trupă de adolescenți, ai un spectacol sau ai scris o piesă de teatru, este șansa ta să participi la noua ediție I.D. Fest. Sunt trei secțiuni la care ești invitat să te înscrii cu mult entuziasm:

Secțiunea Spectacol– este destinată trupelor de adolescenți din țară. Pentru a putea aplica, următoarele cerințe trebuie îndeplinite:
– Fiecare trupă trebuie să fie însoțită de un coordonator adult (peste 18 ani)
– Piesa trebuie să dureze între 40 și 60 de minute
– Spectacolul trebuie să fie în premieră la Ingenious Drama Festival
Portofoliul de înscriere trebuie să conțină următoarele:
– Numele trupei
– Orașul de proveniență
– Un scurt istoric al trupei
– Datele de contact ale coordonatorului (nume, prenume, număr de telefon, e-mail)
– Numărul de participanți precum și câteva informații despre fiecare (nume, prenume, vârstă, clasă)
– O filmare de 15 de minute a unei părți din spectacolul înscris în festival
– Scriptul
– Sinopsisul
– Lista cu toate propsurile
– O filmare de prezentare a trupei

Secțiunea One Man Show– vizează doar elevii de liceu, fie că fac parte dintr-o trupă de teatru sau nu. Spectacolele vor avea o limită minimă de 15 minunte și maxim 30. 
Portofoliul de înscriere trebuie să conțină:
– Datele de contact ale participantului (nume, prenume, oraş, clasa, vârsta)
– O filmare de 15 minute a unei părți din spectacolul pregătit
– O scurtă descriere a textului
– Scriptul
– Lista cu toate propsurile

Secțiunea Dramaturgie– ești liceean și ai scris o piesă de teatru? Atunci te poți înscrie în această secțiune.
Portofoliul de înscriere trebuie să conțină următoarele:
– Datele de contact ale participantului (nume, prenume, oraş, clasa, vârsta)
– O scurtă descriere a textului
– Scriptul

Participaníi care sunt acceptați la secțiunea One Man Show cu text propriu, intră direct în concursul de Dramaturgie.

Aceste informații trebuie atașate într-un document și trimise la adresa de e-mail contact.idfest@yahoo.com până pe data de 20 iunie, așa că lasă restul că ai timp destul, dar I.D. Festul îți bate-n geam!

Festivalul Naţional de Teatru în Limba Română pentru Tineri Ingenious Drama Festival este organizat în totalitate de către liceenii din cadrul Asociației Ingenious Drama, cu sprijinul Primăriei Bacău și Teatrului Municipal Bacovia. Pe parcursul anului, voluntarii organizează în orașul Bacău și alte activități menite să promoveze inițiativa festivalului și să apropie publicul de teatrul tânăr: tabăra de antrenament I.D.Fest Challenge (simulare a festivalului, având rolul de introduce organizatorii în atmosfera din luna iulie și de a-i ajuta să-și perfecționeze lucrul în echipă și abilitățile organizatorice), Flashmobul organizat de Ziua Mondială a Teatrului (27 martie), diverse standuri și activități interactive realizate în parcuri și licee.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ