Prima sedinta a Consiliului Judetean (CJ) ales pe 5 iunie a fost una extraordinara, cu doar trei proiecte la mapa. Sorin Brasoveanu, presedintele CJ, si-a exprimat speranta ca mandatul va fi unul fructuos, apoi i-a rugat pe alesi sa inchida telefoanele si a intrat direct in ordinea zi.

Cel mai important punct a fost stabilirea componentei comisiilor de specialitate care vor aviza proiectele inainte ca acestea sa fie votate in plen. S-a stabilit intâi câti consilieri va avea fiecare partid, in fiecare comisie, apoi fiecare grup politic a facut propuneri. Independentul Sorin Sova a fost propus pentru doua comisii. Votul a fost secret.

Desi procedura e greoaie si dureaza mult, totul s-a derulat fara probleme. In asteptarea rezultatului, alesii noi, care nu sunt obisnuiti cu disciplina din Consiliul Judetean, au inceput sa vorbeasca la telefon sau intre ei, insa apelul presedintelui i-a linistit. Urma anuntarea rezultatelor. Cum ultimele doua proiecte (modificarea Regulamentului CJ Bacau si demisia lui Sorin Brasoveanu de la DGASPC) aveau nevoie de avizul comisiilor, au fost alesi si presedintii acestora.

PUBLICITATE

La “Diverse”, Cezar Olteanu a solicitat, in numele grupului PNL, „regândirea comisiei de numarare a voturilor”, aprobata pe 23 iunie, in sedinta de constituire. Concret, liberalii doresc cresterea numarul membrilor de la 3 la 5 pentru „transparentizarea secretului”, cum a explicat, glumind, Cezar Olteanu.

Asta ar insemna ca la numararea voturilor sa participe, alaturi de PSD si ALDE, un consilier PNL si unul de la PSRo. „Comisia, intr-adevar, poate fi formata din 3 sau 5 membri. Ceea ce am decis atunci e perfect legal dar, daca dorim, putem reveni acum asupra acestui articol, iar eu nu am nimic impotriva”, a declarat Sorin Brasoveanu. Urmeaza ca in sedinta din 18 sau 19 iulie, PNL sa vina cu un proiect de hotarâre.

Comisia economica: PSD – Eugen Spataru, Dumitru Braneanu, Ion Cucerescu; PNL – Neculai Nechita, Tina Cristea; ALDE – Viorel Toma, PSRo – Gabriel Bostan.

Comisia pentru urbanism si amenajarea teritoriului: PSD – Claudiu Ilisanu, Carmen Dima, Corneliu Ciobanita; PNL – Mihai Mititelu, Cezar Olteanu; ALDE – Vasile Humulescu; PSRo – Vasile Isvoran

Comisia pentru sanatate, asistenta sociala si sport: PSD – Gh. Belceanu, Vasile Manolache, Toma Bandea; PNL – Floarea Ivanof, Petrica Mihaila; ALDE – Maricica Luminita Cosa; PSRo – Dana Elena Stoica;

Comisia pentru educatie, cultura si arta: PSD – Theodora Sotcan, Ana Marchis; independentul Sorin Sova; PNL – Marius Pislaru, Costica Marcu, Gabriel Gritcu; ALDE – Ovidiu Cojocaru

Comisia juridica si de administratie publica: PSD – Angela Bogea, Razvan Sendrea, Eugen Ochenatu, Dorian Pocovnicu; independentul Sorin Sova; PNL – Claudiu Nastasa, Liviu Miroseanu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ