Ieri, în prima zi a Naționalelor de la Sala de Atletism din Bacău, gazdele au fost reprezentate de Valentin Bărgăoanu, victorios în fața slătineanului Ghiță. Gala de azi va începe la ora 17.00, intrarea fiind liberă.

Ieri după-amiază, în Sala de Atletism din Bacău s-a dat gongul de start al Naționalelor de box pentru Tineret, competiție care reunește cei mai buni pugiliști ai țării până-n 19 ani. Prima zi, rezervată categoriilor de greutate 60 kg, 64 kg, 69 kg și 75 kg, a prilejuit meciuri spectaculoase, unele încheiate înainte de limită, așa cum a fost cea în care târg-mureșeanul Daniel Boldiszar s-a impus prin KO în fața lui Marian Negrea.

Gala inaugurală a consemnat și primul succes băcăuan. La 64 kg, Valentin Bârgăoanu (SCM-CSM Bacău) a avut câștig de cauză în confruntarea cu slătineanul Viorel Ghiță.
Astăzi, la gala programată de la ora 17.00, vor urca în ring alți doi băcăuani din totalul de zece prezenți la această ediție a Naționalelor: Sergiu Apostol (48 kg) și Cosmin Toboșaru (56 kg). „Sita cerne, iar pe măsură ce competiția înaintează, lupta se înăsprește.

Concurența este foarte serioasă, lucru foarte benefic în condițiile în care această competiție va configura lotul reprezentativ de Tineret ce va participa la Europenele din Bulgaria”, a spus Relu Auraș.

Prezent la Naționale, fostul campion Dorel Simion a declarat: „În mod normal, cei mai buni boxeri de la Tineret îi are maestrul Auraș, aici, la Bacău. Sunt convins că semifinalele și finalele vor fi foarte interesante”. Relu Auraș a ținut să precizeze importanța colaborării cu tehnicieni și oameni de box, precum Dorel Simion și a încheiat evidențiind sprijinul acordat de Consiliul Local în organizarea Naționalelor de Tineret:

„Susținerea pe care o avem din partea municipalității este esențială. La finalele de sâmbătă îi așteptăm și pe primarul Cosmin Necula, căruia îi urez, pe această cale, sănătate și împliniri cu ocazia zilei de naștere”.