Cei trei atacanți ai Aerostarului, Vraciu, Buhăcianu și Pop au marcat, pe rând, câte un gol, în cele trei partide oficale din 2019

Victorioasă la Timișoara, contra lui ASU Politehnica, Aerostar se pregătește să primească sâmbătă, de la ora 15.00, vizita Universității Cluj. Vice-lideră a ligii secunde, „U” este fruntașă la numărul de goluri înscrise: 53 în 24 de etape. O medie de peste două goluri per partidă. Nici Aerostar nu stă însă rău la capitolul eficacitate.

„Aviatorii” au al șaptelea atac al campionatului: 37 de goluri marcate. Din acestea, 25 aparțin cuplului Valentin Buhăcianu- Catălin Vraciu, 13, respectiv 12 reușite. Celor doi li s-a adăugat, din iarnă, o nouă „gură de foc” în persoana lui Alexandru Pop, venit de la UTA Arad.

Interesant este că fiecare dintre cei atacanți ai băcăuanilor a marcat câte un gol în meciurile oficiale din 2019. Și fiecare în alt joc. O adevărată ștafetă a golurilor! Concret, cine a fost titularizat ca „vârf” împins nu a dezamăgit, punându-și autograful pe tabela de marcaj. Balul a fost deschis de căpitanul Vraciu.

La Târgoviște, în primul joc din mini-retur. În debutul părții secunde a întâlnirii cu Chindia, la scorul de 1-1, Vraciu a punctat pentru 1-2, reluând acrobatic din vole un balon recentrat cu capul de Tabacariu la lovitura liberă executată de Carabela.

Intrat în min. 72, în locul lui Ciocâlteu, Buhăcianu a fost protagonistul a două contraatacuri care puteau periclita poarta lui Aioani. Alex Pop, în schimb, a avut prea puțin timp la dispoziție pentru a se pune în evidență, el evoluând doar în ultimele cinci minute. Runda următoare, contra Energeticianului, a fost rândul lui Vali Buhăcianu să lovească. Servit de Ciocâlteu, „Buhă” a înscris cu piciorul stâng golul de 1-0.

Tot el a avut în picior golul de 2-0, la un contraatac la care, talonat de Lung, a lobat cu stângul peste portar, dar și peste bara transversală. Introdus în min. 74 chiar în locul Buhăcianu, Alex Pop nu a marcat, deși a fost protagonistul a două faze-cheie. În min. 89,a fost blocat, cu prețul unei eliminări, de Guiti, la marginea careului, pentru ca în prelungiri să trimită cu capul peste poartă o minge pe care scria citeț „2-1”.

Pop s-a revanșat sâmbăta trecută, la Timișoara. În absența lui Buhăcianu, suspendat, atacantul clujean de 26 de ani a deschis scorul în meciul cu ASU Politehnica printr-un splendid șut la vinclu de la 23 de metri și tot el a stat la baza golului victoriei marcat în min. 38 de Ciocâlteu. „Mă bucur că atacanții noștri au foame de goluri. Cine intră, marchează”, remarca antrenorul Aerostarului, Florin Bratu, care se vede nevoit să amestece din nou cărțile. Sâmbătă, împotriva Universității Cluj, Cătălin Vraciu este suspendat. Cui îi vine rândul la gol?

Alte articole