Bacaul este singurul oras resedinta de judet unde nu exista un stadion care sa poata gazdui competitii la un nivel cât de cât rezonabil.

Pe acest stadion au jucat nume mari ale fotbalului românesc si echipe de prestigiu ale Europei, de la Emeric Dembroschi la Dudu Georgescu, la Soiman sau Mangeac, de la Arsenal Londra la echipa Danemarcei si alti atâtia performeri.

De pe stadionul din Bacau si-au inceput ascensiunea spre titlurile olimpice atleti ce au ramas inscrisi in antologiile sportului la cel mai inalt nivel. In anul 2000, stadionul era dotat cu instalatie de nocturna, iar pe gazonul nostru erau prezente constant echipe precum Steaua, Craiova, Rapid sau Dinamo.

PUBLICITATE

Dupa 2004, lucrurile au luat-o abrupt la vale, echipa de fotbal a intrat in decline, iar stadionul a fost abandonat, cu promisiuni de la autoritati ca va fi refacut la standarde moderne.

Anii, banii si promisiunile au trecut, iar stadionul din plin centrul orasului este o ruina jalnica acum, distrus, devastat, napadit de buruieni.

[wonderplugin_gallery id=”607″]

Furtuna de vineri seara le-a sugerat autoritatilor sa ii dea alta intrebuintare: cea de piscina, plina cu vegetatie spontana si brotaci burtosi si galagiosi.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

26 COMENTARII

 1. Oare primarul cu trei mandate cum putea merge el linistit la birou in fiecare dimineata stiind ca la 500 de metri distanta este o ruina care oate fi exploatata?
  Tind sa cred ca el astepta ceva. Poate jackpot-ul final.

 2. Trist!!! Mai trist este ca nu se ia atitudine cu adevarat la aceasta situatie, sa vedem noua conducere a municipiului ce reactie va avea…
  Felicitari “Desteptarea” pt. ca aduceti aminte din cand in cand a “subiectului”.

 3. Sa va fie rusine! Ma refer direct celor implicati in administratia orasului!CORUPTUL de Stavarache a adus stadionul in situatia asta,in mod direct si indirect!

 4. Eu cred ca se vrea ajungerea stadionului la stadiul de pericol public pentru a fi demolat ….PAMANTUL DE SUB EL E CEEA CE SE VREA PENTRU CENTRE COMERCIALE !!!

 5. Acest stadion a fost facut cu sacrificii,de ce nu se pomeste si de CONSTANTIN DUTAN care a fost un fotbalist de onoare,pomenim doar de….. Emeric,Soiman,dar de el nimic ,acolo un omagiu ca a fost un fotbalist la fel ca ei si el a construit Stadionul,nu ma laud dar a fost unchiul meu si nimeni din sport nu ii aduce un omagiu,binenteles doar familia!

 6. Ați distrus orașul Bacău ștrandul tineretului unde plăteai 3 lei si putea tot omul de rând sa se simtă bine, Stavarache cu Vasionul, urma stadionul unde, cine votezi sa numai sa vina alt HOT la putere

 7. Nu ma pricep în ale sportului prea tare. După comentariul meu ma astept la unele replici dure. Inteleg ca stadionul este paragină, inteleg ca s-au furat bani, ca Stavarache a fost un primar foarte prost asta o stim cu toții. Dar am doua intrebari: ce ar aduce o echipa de fotbal orasului si ce cotizatii ar fi la taxele – locale si doi ce am putea face constructiv in locul stadionului, bineinteles nu Mall si blocuri? Eu as veni cu o propunere. Mai curand ar intra in revizie sa ii spun asa, cu tot cu baza sportivă din jur, pt a face un centru sportiv de copii si juniori, daca nu national, măcar regional.

 8. Da, Simonsorina, unchiul tau a fost un fostbalist foarte talentat! Mi-l aduc aminte pe ” tiganul” ( asa il alintau coechipierii”) Manca pamant cu gura pana in poarta adversa!Eroii fotbalului bacauan in cupele europene: Aristide Ghita – Alexandru Comanescu, Mircea Nedelcu, Laurentiu Velicu, Madocsa Kiss, Nicolae Vatafu, Constantin Dutan, Mircea Pana, Emerich Dembrovschi, Daniel Ene, Petre Baluta, Rugiubei, Panait David. Insa nimeni nu poate contesta rezultatele celor doi …pomeniti! Ei au mers la campionate mondiale de juniori, tineret si seniori…ceea ce nu s-a intamplat cu Duta. Nu-i stirbeste nimeni valoarea! O groaza de atleti si-au mancat sanatatea pe zgura acestui stadion…o emblema candva! Centrul sportiv trebuie sa ramana in centrul orasului nu la dracu-n praznic! Acolo nu vor merge decat tifosii…nu si oamenii de rand!

 9. E sansa bacaului sa faca ceva in acea zona. Ori modernizeaza stadionul ori e un loc ideal pentru a face o zona gen Palas Iasi fara mall si stadionul sa fie construit in locul gropii polivalente. Bacaul nu are o astfel de zona. Pana si hramul bacaului e organizat in parcarea unui hotel in paragina si scena pe trotuar omorand traficul in centru.

 10. Prea puțin mă interesează de stadion măcar sa facă ceva atractiv în acel loc un parc de distracții sa mai bine sa continue cu piscina ar fi ceva foarte bun pentru Bacău imaginativa o piscina gigantica în Bacău am avea și noi insula dorită sau oaza bacaului cu pomi și vegetație un loc de relaxare pe timp de canicula

 11. Stadionul reflecta imaginea de JEG a orasului Bacau si a CORUPTIEI generalizate din judet, institutiile de control fiind spaguite ca sa acopere distrugerea acestei tari.

 12. Scopul principal a fost aducerea in paragina astfel incat, dupa un numar de ani, vor veni si cu “solutia”…se va vinde probabil pe nimic unui investitor care va construi un nou supermarket pt zombie care populeaza orasul .

 13. acum imi dau seama ca Sechelarul a fost cel mai bun primar al Bacaului. Dumnezue sa-l ierte. Bine ca avut si noroc de fratele sau ca a fost pe felie la Bucuresti. Chiar daca au facut parte in parte la lovele dar s-a vazut ceva. Puteti sa spuneti ca sunt un nostalgic dar era altfel Bacau inainte. Insula, Stadionul , Bacaul in general arata altfel daca castiga cand a intrat Stavarache. Asta este nu poti da timpul inapoi.

 14. Daca in stadion s-ar investi 25%din ceea ce au investit orase ca, Tg Jiu,Craiova,Cluj,etc., orasul Bacau ar fi un oras viu,frumos si cu dinamicitate in randul populatiei locuitoare.Dar oamenii dinamici,destepti,curajosi sunt o problema pt sistem (hoti).Asa ca daca o sa dormiti pe voi ,in continuare pot sa va urez doar:Anestezie mentala placuta, ca are grija primaria si primarul ,de locul unde o sa traiasca copii copiilor vostri:Succes la admirat cum vi se fura perna de sub cap!

LĂSAȚI UN MESAJ