În plină pandemie COVID-19, Bacăul ia măsuri. Deocamdată, de prevenție. Una dintre acestea se referă la baza sportivă „Constantin Anghelache”, cunoscută și sub vechea sa denumire: stadionul Letea. Municipalitatea a decis ca arena să devină un centru de carantinare pe durata pandemiei.

„Pe lângă faptul că este situat într-o zonă ceva mai izolată a orașului, stadionul Letea dispune atât de spațiu, cât și de utilități necesare funcționării unui astfel de centru”, a declarat primarul Bacăului, Cosmin Necula.

 Lucrările de amenajare au demarat deja, ele vizând, printre altele, modernizarea instalațiilor sanitare de la sala de lupte și amenajarea de contaniere modulare pe terenul cu iarbă sintetică. Aflat sub tutela Primăriei și a Consiliului Local, Clubul Sportiv Municipal Bacău, care funcționa la stadionul Letea, a eliberat și predat întreaga bază astfel încât aceasta să poată îndeplini noul său rol social și, în special, sanitar.

Fotbaliștii CSM Bacău care locuiau în cantonamentul de la Letea au fost trimiși acasă, iar noi am eliberat inclusiv clădirea care deservea partea administrativă a clubului. Nu știm unde vom reloca sediul clubului pe durata pandemiei. Rămâne să vedem zilele acestea”, a declarat directorul CSM Bacău, Adrian Gavriliu.

Cu puține excepții, majoritatea sportivilor legitimați la CSM Bacău și-au suspendat activitatea în această perioadă, pentru a nu risca să se infecteze cu noul Coronavirus.

„Deocamdată, nu știm nici când se vor relua campionatele de handbal, în frunte cu Liga Zimbrilor și nici cel de Liga a III-a la fotbal. Termenul până la care ele fuseseră sistate era de 31 martie, însă în mod cert perioada de suspendare se va prelungi. În aceste condiții este afectat și programul antrenamentelor deoarece sănătatea este mai presus de toate”, a completat Gavriliu.

Singurul sportiv băcăuan calificat la Olimpiada ce ar urma să aibă loc în vară, la Tokyo, înotătorul CSM Daniel Martin și-a continuat pregătirile, așa cum au făcut-o, de altfel, toate loturile olimpice. Și săritorul în apă Cătălin Cozma (coechipier cu Dani Martin la CSM Bacău) a rămas în priză în ceea ce privește antrenamentele. Până ieri, când Bazinul de Înot s-a închis, iar antrenamentele înotătorilor și săritorilor băcăuani s-au sistat.

Casetă

Pe stadionul Letea își desfășoară, de regulă, activitatea mai multe echipe de fotbal. Dintre acestea, două sunt de seniori: penultima clasată în Seria I a Ligii a III-a, CSM Bacău și lidera Seriei de Bacău în Liga a Iv-a, FC Dinamo Bacău. Lor li se adaugă mai multe formații de juniori.