Bacaul are inca doi sportivi calificati la Olimpiada ce se va desfasura la vara, in Brazilia: canoistul Andrei Strat si inotatorul Norbert Trandafir

Bacaul continua sa se indrepte spre Rio de Janeiro. Mai nou, pe ape! La sfârsitul saptamânii trecute, inca doi sportivi bacauani au obtinut biletele de calificare la Jocurile Olimpice programate in aceasta vara, la Rio: canoistul Andrei Stefan Strat si inotatorul Norbert Trandafir. Originar din Colonesti, dar legitimat la Steaua, Stefan Strat (20 de ani) a triumfat, alaturi de coechipierul sau in proba de canoe 2, tulceanul Leonid Carp, in finala Regatei de la Duisburg, desfasurate joi.

Succesul celor doi campioni mondiali in proba de canoe 4 a salvat imaginea nationala a acestui sport, afectata din plin de suspendarea pentru dopaj a principalei sperante a României pentru Olimpiada de la Rio, Liviu Alexandru Dumitrescu. “Sunt foarte mândru de aceasta calificare. Mi s-a implinit un vis. Când m-am intors in camera de hotel, dupa finala, puteam praji oua pe telefon; era incins de câte apeluri si mesaje de felicitare primisem”, a declarat pentru “Desteptarea” Stefan Strat, care s-a apucat de canotaj in 2007, atunci când a fost cooptat in lotul de canotori a CSS Orsova, in urma unei selectii efectuate la Colonesti.

PUBLICITATE

Celalalt reprezentant al Bacaului care si-a asigurat la finalul saptamânii trecute viza pentru pentru Rio este Norbert Trandafir. Nascut la Târgu-Mures, Trandafir (28 de ani) este component al CSSM Bacau si se afla la cea de-a treia Olimpiada, dupa Beijing 2008 si Londra 2012. Elevul lui Ovidiu Galeru s-a calificat pentru Jocurile Olimpice din Brazilia dupa ce sâmbata a realizat baremul A al probei de 50 metri liber in cadrul semifinalei Europenelor de Inot de la Londra. Cronometrat cu timpul de 22.12 secunde, Trandafir a acces in finala Campionatului European si, totodata, a reusit sa devina al doilea inotator, dupa Robert Glinta, care va concura pentru România la Olimpiada de la Rio.

Performantele lui Strat si Trandfair constituie o dubla super-reusita pentru sportul bacauan, mai ales dupa “dezertarea” de la SCM Bacau a boxerului Mihai Nistor si dupa suspendarea pentru dopaj a atletei Mirela Lavric (CSM Onesti).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ