2 martie 2024
Zona zeroFapt diversSportul – principalul domeniu de sponsorizare al agențiilor de pariuri sportive

Sportul – principalul domeniu de sponsorizare al agențiilor de pariuri sportive

La nivel global, casele de pariuri sportive și cazinourile se implică în sponsorizarea echipelor, sportivilor și a activităților sportive precum fotbal, hochei pe gheață, volei, baschet, raliuri, dar și alte sporturi mai puțin populare. Nici fanii acestor echipe nu sunt uitați, aceștia având posibilitatea de a beneficia de anumite bonusuri exclusive, prin utilizarea unui cod bonus casino

În România, în acest moment, exceptând Campionatul Național de Raliuri, agențiile de pariuri sportive sunt implicate în sponsorizarea mai multor evenimente și echipe precum Liga I de fotbal, Cupa României, Federația Națională de Fotbal și a unor echipe sau jucători aparținând altor discipline sportive. Această formă de sponsorizare oferă beneficii reciproc avantajoase, contribuind la finanțarea evenimentelor sportive și asigurând agențiilor de pariuri și cazinouri o platformă extinsă de promovare. 

Care sunt avantajele implicării caselor de pariuri sportive în susținerea sportului?

Fotbalul este un sport de masă, urmărit și practicat de un număr impresionant de oameni, între 3.5 și 5 miliarde de persoane. Cricketul totalizează peste 2.5 miliarde de fani, hocheiul pe gheață în jur de 2 miliarde de entuziasmați, tenisul peste 1 miliard de fani, iar voleiul, aproximativ 900 de milioane de urmăritori. Exceptând tenisul, celelalte sporturi beneficiază de implicarea caselor de pariuri și a cazinourilor.Aceste sporturi ajută operatorii de jocuri de noroc să își promoveze afacerile, să atragă atenția jucătorilor asupra unor oferte actualizate de coduri bonus pentru rotiri gratuite prin implicarea unor foști sportivi de elită, care devin ambasadori ai acestor branduri. De exemplu, în România, Ilie Năstase și unii dintre cei mai importanți fotbaliști ai Generației de Aur, precum Ilie Dumitrescu, Marius Lăcătuș și Florin Răducioiu, colaborează cu astfel de agenții de pariuri.

De asemenea, Mihai Leu, unul dintre campionii la box și raliuri, se numără printre ambasadorii unei case de pariuri și cazinou. Sporturile care beneficiază de sponsorizări ale agențiilor de pariuri și cazinourilor primesc sume de bani care le asigura bugetul pentru anumite perioade de timp. În plus, sumele acordate pentru câștigarea trofeelor reprezintă un surplus pe care aceste cluburi le folosesc pentru achiziționarea de noi jucători sau achitarea turneelor de pregătire.

Unele case de pariuri sponsorizează și construcția de stadioane și oferă suport pentru comunitățile locale. Un alt beneficiu oferit de acest tip de sponsorizări este legat și de sprijinirea dezvoltării sportului la nivel de juniori. 

Prezența sportivilor și antrenorilor renumiți la probele de juniori precum Adrian Mutu – ambasadorul mărcii cazinoului care desfășoară în mod regulat campanii de bonusuri precum campania Magic Jackpot bonus fara depunere, îi motivează pe tineri să se apuce de acest sport

În concluzie, deși această formă de colaborare ar putea ridica și anumite întrebări cu privire la etică, responsabilitate și impactul asupra comunităților sportive, casele de pariuri contribuie în mod real la susținerea sportului, atât la nivel internațional, cât și local, în România.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri