20 aprilie 2024
Sport(S)PORTretul săptămânii: Cristi Nemțeanu și laboratorul performanței

(S)PORTretul săptămânii: Cristi Nemțeanu și laboratorul performanței

De numele său se leagă cea mai mare performanță din întreaga existență a Clubului Sportiv Școlar Bacău: titlul de campioană mondială la triplusalt, junioare 2, cucerit în 2015 de Georgiana Aniței. Antrenorul Cristi Nemțeanu a fost cel care a descoperit- pe Geo pe vremea când aceasta alerga prin cartierul „Aviatori” pentru a-și cumpăra înghețată. Așa cum a descoperit, selectat și antrenat alți viitori campioni la ateletism. „În viața mea nu am luat un sportiv gata format în altă parte pentru a mă împăuna cu rezultatele sale. Întotdeauna, am preferat să pornesc de jos, de la zero, din eprubetă”, spune Cristi Nemțeanu, cel care a creat un adevărat laborator al performanței la SCM Bacău. O dovedesc și ultimele titluri cucerite la Naționale de Ioana Adnana Vrânceanu (U16), Ștefania Zediu (U16) și Daria Vrânceanu (Copile 2). Sportive ce vin puternic din urmă, gata să calce pe urmele Georgianei Aniței, atleta pe care antrenorul Cristi Nemțeanu a dus-o cea mai înalta treaptă a podiumului la Mondialele de Juniori 2 din 2015, de la Cali.

Data și locul nașterii:  3.11.1967, Bacău.

Stare civilă: „Căsătorit cu Mioara. Anul viitor vom aniversa 30 de ani căsnicie. Împreună avem un băiat, pe Eusebiu, care are 17 ani, și care e, la rândul său, sportiv de performanță”.



Principala realizare profesională: „Titlul mondial cucerit în 2015 împreună cu Georgiana Aniței. A fost o realizare fabuloasă, cea mai mare din istoria CSȘ Bacău, indiferent de ramura sportivă”.

Principalul regret profesional: „Că nu avem un stadion cu pistă de alergare în Bacău. Dezafectarea «Municipalului» ne dă mari bătăi de cap în ceea ce privește antrenamentele. Pur și simplu, nu avem unde să ne pregătim așa cum trebuie în aer liber”.

Sportivul preferat: „Fostul meu elev, Lucian Dobreci. A fost primul meu medaliat la un Campionat Național. Țin minte că era prin 1996, la Cluj, și Luci a câștigat atunci titlul de vice-campion național la probele de o sută și 200 metri viteză. Lucian Dobreci a fost un sportiv impecabil. Un adevărat model”.

Hobby: „Îmi place să pictez și să cânt la chitară. Pictorul meu favorit este Leonardo da Vinci, iar piesa pe care îndrăgesc cel mai mult să o cânt la chitară este «Decembre» a lui Nicu Alifantis pe versurile lui Bacovia”.

Mâncarea favorită: „Nu sunt un gurmand, dar dacă este să aleg un fel de mâncare pe care nu l-aș refuza, atunci optez pentru ardeii umpluți gătiți de soție. Eu nu prea am treabă cu oalele și cratițele; mai mult, fug de bucătărie”.

Orașul de suflet: „Brașov”.

Actorii preferați: „Jason Statham”.

Muzica preferată: „Iubesc toate stilurile de muzică, cu excepția manelelor. Artistul favorit rămâne Kenny Rogers”.

Vacanța perfectă: „Nu prea cunosc așa ceva. La mine cam  toate perioadele de concediu au coincis cu competiții importante. Dacă ar fi să mă bucur însă de vacanța perfectă, aceasta ar fi la munte, împreună cu familia”.

Nu poate trăi fără…: „Mișcare”.

 Trei lucruri de luat pe o insulă pustie: „O cutie cu chibrituri, o ganteră și un cuțit”.

Trei dorințe pe care i le-ar putea îndeplini peștișorul de aur: „Să aibă Bacăul un stadion multi-funcțional, să fiu din nou copil și să mă mai întâlnesc o dată cu cei dragi pe care i-am pierdut”.

Personalitatea cu care ar ieși la o cafea: „Florin Piersic. Are atâtea întâmplări de viață pe care știe să le povestească pe un ton glumeț, încât mi-ar plăcea foarte mult să am posibilitatea de a petrece, un ceas sau două, la o cafea sau chiar mai multe alături de el”.

O nebunie pe care a făcut-o sau pe care ar dori să o facă: „Am făcut destule nebunii la viața mea, așa că mi-e greu să aleg numai una. De exemplu, îmi amintesc că, pe vremea în care lucram la Fabrica de Șuruburi, mi-am scos cu o scobitoare un șpan care mi se înfipsese în ochi. Din vremea copilăriei, memorabile sunt întrecerile pe care le făceam cu alți puști legat de cine reușește să urce primul până la etajul patru, prin exteriorul blocului, pe gemulețe”.

Ce a învățat în aceste vremuri create de pandemia noului Coronavirus: „Vă spun ce am observat în jur: că pe unii, pandemia i-a adus cu picioarele pe pământ. Nu pe mulți, ce-i drept”.

Capitolul bancuri: le spune sau le ascultă? „Și, și. Având însă în vedere că, în momentul de față, nu-mi vine în minte niciunul, aș prefera să ascult un banc. Dar unul bun, ok?”. OK: doi tipi stau și beau într-un bar. La un moment dat, unul dintre ei îi spune partenerului de pahar: „Am făcut sex cu mă-ta aseară. Ei, ce zici de asta?”. Lumea din jur amuțește, în așteptarea reacției celuilalt tip. Acesta soarbe însă în continuare liniștit din halba cu bere. Primul gagiu insistă: „Bă, n-auzi? Am făcut sex cu mă-ta! Și nu doar aseară, dar și în urmă cu vreo patru zile. Iar dacă mă supăr, i-o trag și la noapte”. La care celălalt tip se ridică de pe scaun și spune: „Gata, plecăm! Văd că te-ai îmbătat rău, tată”.

Cum se vede la 70 de ani: „Plin de energie și făcând mișcare”.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri