La cei 13 ani ai sai, Alin Razvan Badea practica un sport mai putin obisnuit dar destul de periculos: parkour. Teoria ne spune ca acest sport “este o disciplina care te ajuta sa treci peste orice obstacol prin gasirea celui mai eficient si mai rapid mod de a ajunge din punctul A in punctul B folosind doar mijloacele propriului corp”.

Cei care practica acest sport se catara, sar, fac salturi mortale prin parcuri sau pe trotuare, folosindu-se de arhitectura citadina. “Practic acest sport de la 11 ani pentru ca-mi place andrenalina” – spune Alin, intre doua salturi periculoase. Inevitabil, când ii vezi schemele iti vine sa-l intrebi ce parere au parintii sai despre acest sport.

alin-3“Nu prea sunt de acord pentru ca le este frica de faptul ca m-as putea lovi foarte rau… Dar eu il practic in continuare si am grija de fiecare data. Vreau sa fiu din ce in ce mai bun” – spune adolescentul. A mai si cazut, s-a mai julit, insa, spune el, nu a cazut chiar asa rau.

“Pot sa zic ca este un sport periculuos dar este si foarte impresionant, sa zic asa. Cei care nu au mai vazut ramân, in general, cu «gura cascata». Dar si când cazi este foarte periculos. Da, este un sport periculos…” Cei care-l vad când sare ramân uimiti si-l roaga sa o mai faca o data si, eventual, sa le arate mai multe scheme.

Ce doreste sa demonstreze? Simplu, ca chiar daca este mic, are visuri mari si orice se poate face cu multa munca si incredere in sine.

Alin se antreneaza cu prietenii, uneori si singur. Il puteti vedea in Parcul Cancicov din Bacau sau in Parcul Bacovia, de lânga Prefectura. Ce vrea sa se faca atunci când va fi mare? Nu stie, deocamdata, dar este deschis catre orice provocare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ