Mâine este zi de taiere la divizionara B Sport Club Bacau. La propriu, dar si la figurat. Asadar, se taie porcul de Craciun, dar, in egala masura, se vor taia de pe lista si numele jucatorilor care nu vor mai continua la echipa bacauana din ianuarie incolo. “Joi, vom avea o intâlnire la baza Letea cu intreg lotul de jucatori. Vom taia si un porc, asa, ca de final de an. Si tot ca de final de an, vom avea o serie de discutii cu jucatorii referitoare la care dintre ei vor pleca de la echipa si care vor ramâne. Pe 11 ianuarie ne reluam pregatirile si trebuie sa stim inca de pe acum pe cine ne bazam si pe cine nu”, a declarat presedintele Sport Clubului, Cristi Ciocoiu.

Toti, la final de contract

Având in vedere ca tuturor fotbalistilor de la SC Bacau le expira contractele in aceasta luna, conducerea clubului le-a pus in vedere ca, pâna joi, sa ia o decizie referitoare la viitorul lor. “Cine vrea sa plece, e liber sa o faca. Din câte am inteles, exista doi, maximum trei jucatori care iau in calcul o astfel de posibilitate”, a precizat Ciocoiu. Printre cei cu gând de duca se afla si Adi Hurdubei, care si-a mai incercat norocul prin alte parti inainte de a reveni, de fiecare data, in curtea Sport Clubului. De data aceasta, lui “Hurdu” i s-a pus, insa, in vedere ca daca va decide sa plece, nu va mai fi cale de intors. “Nu are rost sa mai primim la echipa jucatori neantrenati, veniti pe ultima suta de metri”, a fost mesajul conducerii SC-ului.

Cel mult patru disponibilizati

Pe lânga cei care, in speranta unor oferte mai bune, vor parasi echipa din proprie initiativa, mai exista o categorie ce va zice “la revedere” Sport Clubului: disponibilizatii. Cei care nu au convins, in ciuda faptului ca li s-au oferit mai multe sanse. Jucatorii la care antrenorul Cristi Popovici este hotarât sa renunte in aceasta iarna. Numarul disponibilizatilor nu va fi, insa, unul foarte mare: cel mult patru. “In urma evolutiei din aceasta toamna, am ajuns la concluzia ca este indicat sa renuntam la unii jucatori, pe care ii vom instiinta, de altfel, la intâlnirea de joi”, a precizat Cristi Popovici.

Gheorghiu da, Lovin si Croitoru ba

Nu vor exista doar plecari in aceasta iarna la Sport Club, ci si sosiri. “Suntem in discutii cu patru jucatori, dar nu e nimic extrem de spectaculos”, a subliniat presedintele Ciocoiu. Chestionat pe marginea unor posibile reveniri la matca ale lui Adi Gheorghiu, Florin Lovin si Marius Croitoru, presedintele Sport Clubului a raspuns transant: “Croitoru? Imposibil. Chiar daca ar dori sa vina, pâna la vara nu are voie sa se mai transfere deoarece a schimbat deja doua cluburi. Lovin trage la titlu cu Astra, asa ca nu se pune problema ca el sa revina acum in Bacau. Cu Gheorghiu, in schimb, suntem in discutii. El si-a reziliat contractul cu Ceahlaul, iar daca nu va avea o alta oferta mai buna, e posibil sa o accepte pe a noastra”.

Banii, eterna problema

Sport Club se va afla in vacanta pâna pe 11 ianuarie, data la care este programata reunirea lotului. Pâna atunci, conducerea clubului incearca sa creioneze o varianta de buget care sa permita echipei sa ramâna si in partea a doua a sezonului in plutonul fruntas al Seriei I. “Pâna pe 31 decembrie, trebuie sa inchidem proiectul de finantare nerambursabila accesat in baza Legii 350/ 2005. Din punctul acesta de vedere, nu se intrezaresc probleme. Sa vedem, in schimb, ce va fi din ianuarie incolo”, a spus Cristi Ciocoiu, care a incheiat cu o gluma cu bataie la drepturile de televizare: “Ne-au venit si banii din televizari. Ca sa fiu sincer, sunt asa de multi incât nici nu stim ce sa facem cu ei”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Cel mult patru plecari? Doua sunt sigure Punga si Grumezeanu. N-au nicio treaba cu fotbalul. Ar fi bine sa se intoarca Gheorghiu. Ciuli poate ajuta mult echipa

LĂSAȚI UN MESAJ