Sansele ca divizionara B bacauana sa fie preluata de municipalitate sunt din ce in ce mai mici. Toate sperantele se leaga de un posibil investitor: Viorel Tudose de la Getica 95

Soarta Sport Clubului continua sa ramâna incerta. Dar devine din ce in ce mai sigur faptul ca viitorul divizionarei B bacauane nu se afla in mâinile municipalitatii. Vazuta drept principalul colac de salvare al echipei, Primaria Bacau a inceput sa dea inapoi.

“Daca la inceputul saptamânii trecute eram ceva mai optimist in privinta posibilitatilor ca echipa sa treaca sub tutela municipiului Bacau, acum trebuie sa recunosc ca sansele preluarii au scazut undeva spre 40 la suta”, a declarat pentru “Desteptarea” primarul Cosmin Necula, care a dezvaluit si motivul pentru care preluarea echipei de catre municipalitate a intrat in impas: datoriile Asociatiei Sport Club Bacau.

PUBLICITATE

“Nu putem prelua o activitate etichetata de Curtea de Conturi drept purtatoare de creante. Din acest motiv, nici nu am trimis vreun reprezentant al Primariei pentru a discuta cu jucatorii si antrenorii. Purtam o corespondenta cu Asociatia Sport Club Bacau, exista o intreaga sarabanda a hârtiilor, insa situatia contabila trimisa de conducerea asociatiei la solicitarea noastra are mai multe neclaritati”, a precizat Necula, facând referire la datoriile ASC Bacau, dar si la o serie de imprumuturi care apar in evidenta contabila a clubului prezidat de Cristi Ciocoiu.

Daca preluarea echipei de catre Primarie pierde teren, in schimb prinde contur varianta unui investitor privat in postura de “salvatore della patria”. Omul providentei ar fi buzoianul Viorel Tudose, patronul companiei Getica 95, unul dintre jucatorii de pe piata furnizarii energiei electrice. Conducerea Sport Clubului a batut la usa lui Tudose in urma cu o saptamâna, contactul fiind inlesnit de fostul presedinte al FCM Bacau, Relu Damian.

Triunghiul Tudose-Damian-SC Bacau a fost de actualitate, pentru câteva saptamâni, si in vara lui 2014, atunci când clubul bacauan se afla, ca si acum, intr-un acut impas financiar. Tudose nu a mai ajuns insa atunci la Sport Club. Asa cum nu a mai ajuns ulterior nici la Gloria Buzau, U Cluj sau Ceahlaul Piatra Neamt, grupari la care a fost anuntat, de asemenea, de-a lungul vremii, drept viitor principal finantator. “Viorel Tudose nu a fost dispus sa bage bani, iar de condus sa conduca altii”, a fost explicatia-sablon pentru esuarea tratativelor.

In aceasta vara, omul de afaceri buzoian si-a descoperit o noua pasiune fotbalistica, aratându-se interesat de preluarea lui ACS Poli Timisoara. Numai ca datoriile mari acumulate de clubul de pe Bega a facut ca intelegerea sa nu fie parafata. Cel putin pâna in momentul de fata. De vazut daca posibila accedere a lui Poli in prima liga in locul Rapidului, trecere care ar urma sa fie validata azi de Comitetul de Urgenta al LPF, va grabi in vreun fel incheierea negocierilor dintre Viorel Tudose si oficialii timisoreni.

“Daca nu merg la Timisoara, iau serios in calcul venirea mea la Bacau”, a fost mesajul pe care Viorel Tudose l-a transmis celor de la Sport Club. Pâna la sfârsitul acestei saptamâni (luni, 25 iulie este programata tragerea la sorti a campionatului ligii secunde), mesajul va fi decodificat: da sau nu. “Da” inseamna salvarea Sport Clubului; platirea datoriilor, pastrarea lotului (Druga si Burca au plecat deja spre Suceava), schimbarea conducerii si participarea in campionat. “Nu” inseamna sfârsitul. Sau grabirea lui.

Asta chiar daca sau mai ales daca se vehiculeaza si o serie de discutii pe care Sport Club le poarta cu Valerii Moraru, omul care a dat faliment cu Rapid Bucuresti


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Cand a vorbit cu Burleanu nu stia de raportul Curtii de Conturi? Ce, a aflat zilele astea ce scria in raport? E clar, n-au vrut de la inceput sa preia echipa ca asa e pollitically correct!

    • “Pollitically corect” e termenul meu, introdus pentru a pacali oamenii in general, dar mai ales Europa de Est, zona unde m-a insarcinat Rotschild sa fac legea. Revolutie, Kosovo, Euromaidan, Erdogan…

  2. Ba fratilor, ASC Bacau e un club privat. PRIVAT, ati inteles? A fost jucaria si pusculita lui Goian si Stavarache, pe urma a fost jucaria si pusculita lui Ciocoiu. De ce neaprat sa vina Primaria si sa plateasca datoriile? Nu, domnule, plateste-le tu, PROPRIETARUL ASC si apoi, daca nu te tin balamalele, discuta cu Primaria sa preia echipa. Iar daca nici atunci Primaria nu vrea e clar ca e rea intentie si putem arunca cu pietre. Pina atunci insa hai sa n-o dam aiurea pe Primarie si sa vedem ca problemele tin de Ciocoiu. El sa le rezolve ca doar el e mare presedinte mare. Da, dar daca-i pasa mai mult de academia lui de la FC Bacau, ce sa facem… Este asa sau nu?

  3. Primăria poate repara stadionul sau dacă-i mai ieftin să-l dărâme și sa facă unul polivalent, bun pe concerte, diverse sporturi și sa fie la dispoziția BĂCĂUANILOR.

  4. Creantele sunt drepturi pe care intreprinderea le are asupra altor persoane fizice sau juridice pentru bunuri livrate pe credit (clienti) pentru sume de bani sau alte valori avansate care urmeaza a fi incasate ulterior (debitori).
    Sa intelegem ca, Curtea de conturi a constatat ca Sport Clubul nu si-a incasat clientii si atunci ar fi bani sau dl. primar a avut o intelegere gresita a situatiei ? Cum apare citatul din articol este total eronat.

LĂSAȚI UN MESAJ