A rămas fără puncte și fără o parte din jucători. Iar problemele continuă să o țină strâns în ghearele incertitudinii. Probleme de clasament, dar, mai ales, probleme financiare. Cu toate acestea, divizionara C băcăuană Sport Club Bacău nu se predă. Îi dă înainte. Sau, cel puțin, încearcă să o facă.

„Noi încercăm să ne continuăm activitatea în condițiile date. Nu este tocmai ușor, dar facem tot posibilul să ne adaptăm cât mai bine la această situație”, a declarat mijlocașul Andrei Întuneric, cel care conduce și antrenamentele echipei, în număr de două pe săptămână. „Nu există posibilitatea de a ne antrena mai des. Dar dacă tot ne vedem de două ori pe săptămână la teren, am decis ca antrenamentele respective să fie la nivelul unei echipe de liga a treia”, a punctat Întuneric.

Sport Club a disputat în această iarnă și două jocuri amicale. Ultimul, weekend-ul trecut, pe sinteticul de la Piatra Neamț, în compania celor de la Poiana Teiului. Rezultatul? 1-1, golul bacăuanilor fiind marcat de Gabi Boghian. În prealabil, „lanterna roșie” a Seriei I din Liga a III-a pierduse meciul-test susținut in compania unei alte echipe din eșalonul patru, AS Nicolae Bălcescu, scor 3-4, cu o „dublă” semnată de Bogdan Lupu si un gol realizat de fostul „aviator” Ștefan Pavel.

De altfel, Pavel este singurul nume nou din lotul Sport Clubului. Plecările, în schimb, sunt numeroase. În sens invers, spre Aerostar, au pornit-o Dima, Ichim, Gheorghiu și Antim. Iar efectivul SC-ului riscă să se subțieze și mai mult. Dediu a renunțat definitiv la antrenamente și, probabil, și la Sport Club, în timp ce portarul Bogdan Miron acuză probleme la genunchi si va rata startul retrurului. „Chiar și cu aceste modificări de lot, noi nu lăsăm capul jos”, a declarat Andrei Întuneric, care a creat și o pagina de facebook a clubului menită să-i informeze pe cei interesați de mersul echipei: „M-am gândit că în felul acesta, lumea va ști exact ce se întâmplă cu echipa și la echipă”.

Ce nu se știe exact este unde va evolua Sport Club în sezonul de primăvară. Din rațiuni de ordin financiar, conducerea ia în calcul părăsirea stadionului „Letea”„ și mutarea echipei la Răcăciuni. Jucătorii, în schimb, nu agreează ideea: „Mai trebuie să acceptăm și noi această mutare”.
Indiferent că va juca pe „Letea” sau la Răcăciuni, SC Bacău va fi, deci, prezentă în retur, al cărui debut este programat pe data de 4 martie. La drept vorbind, însă, pentru gruparea băcăuană, startul sezonului se va da mai repede.

Chiar de Mărțișor, atunci când conducerea Sport Clubului va trebui să facă dovada plății către CSM Pașcani într-unul din cele șase dosare aflate pe rol la FRF. Depunctată până acum de comisiile federale cu 44 de puncte, fapt care a aruncat-o pe ultimul loc al clasamentului, cu un sonor -28 puncte, Sport Club Bacău va trebui să opereze plățile către CSM Pașcani. Altfel, îi va fi greu, dacă nu chiar imposibil să-i mai dea înainte.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

  1. Cu taximetristi ca Pauceanu in fruntea echipei e greu sa-i dai inainte. Ce a ajuns numele Sport Club! Inainte era mindria Moldovei nu doar a Bacaului si avea presedinti precum Corneliu Costinescu, acum are depunctari record si un conducator ca Pauceanu

  2. Alooo, am ajuns de râsul cur ….cilor !!! Adică SC -ul. Adică un club fanion. Adică Bacăul.
    Adică tocmai Bacăul, primul oraș din Moldova cu stadionul ”luminat”. Când s-a montat nocturna, ”Municipalul” era mai luminat decât Ghencea. În ce hal am ajuns !!!
    Toate acestea, adică nenorocirile și alunecările spre întuneric, s-au întâmplat după anul 2010, adică în ”era” R.Stavarache.

  3. eu cred ca ,,cauzele,, sunt mult mai profunde, declinul fotbalului bacauan a plecat cu mult timp inainte, mai exact odata cu picajul liceului cu program sportiv si evident aici pot concura multi factori cum ar fi salarizarea proasta a profesorilor si antrenorilor ( sigur ca unii din ei nici macar nu s-au obosit sa obtina vreo licenta sau sa avanseze in cariera deci in mod clar plafonarea acestora si astazi vad unii antrenori care in timpul antrenamentului parca mana oile la stana) si de aici pleca totul,lipsa de interes a factorilor decizionali prin distrugerea sistematica a bazelor sportive (evident copii nu mai au interes pentru fotbal cand se antreneaza sau joaca pe zgura sau prin balti pana la genunchi)…..sunt multe de povestit legat de acest subiect,ori daca vreodata voi avea ocazia sa spun lucrurile pe nume legat de acest subiect?fiti convinsi ca am argumente solide in a sustine afirmatiile mele.

  4. Pt. radumaf: declinul fotbalului bacauan a inceput cu 2004, adica anul in care a ajuns la putere Spavarache care a avut un singur interes… sa-l termine pe Seche. Din acest motiv si-a indreptat ura si impotriva FCM-ului. Pina la urma Pinochio a reusit sa termine intreg fotbalul bacauan (cu tot cu stadion) pt ca daca nu ai o echipa de seniori la nivel inalt, celelalte echipe, de B, de C, de copii sau de juniori pierd legatura cu virful piramidei. Ce nu a vrut sau nu a putut sa inteleaga piticul Spavarache in micimea lui este ca FCM Bacau nu insemna Seche sau nu insemna numai Seche…FCM este sau era istoria fotbalului din Bacau. Seche a avut si el pacate dar macar el nu a distrus echipa si stadionul

  5. Ce înseamnă domnule atât: elita, echipa, mândria Moldovei etc? Ce tot atâta? Toate bine ca nu mai e fotbal. Sa bată toți mingea de dimineața până seara sa nu ne putem odihni. Avem nevoie de banci, de parc, de spații de odihna, nu o grămadă de sarlatani care fug după o minge. Si va rog numai dați articole de genul ăsta.

  6. foarte adevarat ,,Anonim,, multumesc, o replica foarte realista si interesanta din pacate asa este,voiam doar sa spun si de ceea ce a insemnat Liceul cu program sportiv inainte de 89, imi aduc aminte ca, toate 3 terenuri liceu, stiinta si zgura erau ocupate de dimineata pana seara(o grupa facea antrenament o ora jumatate pe jumatate de teren)in ultima perioada se facea o grupa din 2 sau chiar 3 ani ori pe timpul meu la un singur an erau 3 grupe, cat despre seche?clar ai mare dreptate,sincer am simtit de atunci ca totul se va duce de rapa……………….pentru domn profesor-pareti usor iritat dar din pacate asta era realitatea la acea vreme si nu vorbim doar de fotbal sau sport in general aici ci si de felul in care era administrat orasul, domnule profesor parc,banci si spatii de odihna sunt si acum aveti unde va relaxa, din pacate sport nu prea mai avem …sa fie practicat NU NEAPARAT DE SARLATANI,ori daca exista si aceasta,,specie,, una din cauze ar putea fi chiar lipsa sportului,nu credeti???

LĂSAȚI UN MESAJ