– Oameni de afaceri, directori de institutii sau presedinti de ONG-uri, invitatii au donat bani, prajituri, fructe si jucarii pentru copiii Centrului de Zi

Copiii cu boli incurabile, la fel ca cei defavorizati social, nu ar putea fi ajutati de fundatii daca nu ar exista sponsori locali si externi, precum si bacauani cu suflet generos, care sa reactioneze la solicitari.

Dar sa ceri sprijinul oamenilor de afaceri sau al cetatenilor obisnuiti nu e un lucru usor. Mara Matei, specialist in relatii publice la Asociatia “Lumina”, nu cere pur si simplu. Ea are mereu idei surprinzatoare atunci când trebuie sa gaseasca fonduri pentru cei 40 de copii bolnavi care vin la Centrul de Zi: isi daruieste ziua de nastere, organizeaza baluri caritabile, intoarceri in timp, calatorii in lumea povestilor digitale…

PUBLICITATE

De data aceasta, Mara Matei i-a invitat pe bacauani si pe sponsorii traditionali ai Asociatiei “Lumina” la o cafea, vineri dimineata, cu noaptea in cap, as spune, caci intâlnirea a fost organizata pe Strada Mare, la Pambac Caffé, incepând de la ora 7,30. Scopul a fost sa se strânga fonduri pentru a face mici daruri, intre Sf. Nicolae si Craciun, copiilor care frecventeaza Centrul de Zi.

“Pentru ca toata lumea este foarte ocupata si pe fuga, având dupa-amiezile pline, m-am gândit ca ar fi bine sa ne intâlnim dimineata, la cafea, pentru ca exista oameni care vor sa daruiasca. E o ocazie buna si sa daruim, si sa primim, sa ne bucuram unii de prezenta celorlalti si sa mai impartasim din experientele noastre. Uneori, astfel de intâlniri ne ajuta sa gasim si solutii la provocarile noastre de zi cu zi”, a marturisit Mara Matei.

La intâlnirea matinala au venit Sorin Brasoveanu, directorul DGASPC, care a adus o tava cu prajituri gatite de sotia sa, Cezar Ivanof, om de afaceri, Alina Popa si Lavinia Porubiu, coordonatori de proiecte la Centrul “Daniel”, Andre Muit, presedintele Asociatiei “Betania”, si Adrian Indreas, colegul sau, Maria Dinu, Asociatia Amitie Roumaine Saint-Leu-la-Foret, Diana Achim, avocat, dar si bacauani mai putin cunoscuti, care au vrut sa faca un gest frumos in preajma Craciunului.

A fost prezenta, fireste, si gazda evenimentului: Lidia Betoaea, director retea magazine la Pambac SA. La ora 9,30, când s-a incheiat evenimentul, se strânsesera 1.185 de lei, la care s-au adaugat multe fructe, jucarii si, evident, prajiturile de casa pregatite de doamna Brasoveanu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ